Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 08:56

Το Δημοτικό Σχολείο Γυψοχωρίου Πέλλας υιοθέτησε αδέσποτο σκύλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Γυψοχωρίου Πέλλας υιοθέτησαν και επίσημα τον αδέσποτο σκυλάκο που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο οποίος ζούσε τον περισσότερο χρόνο στην αυλή του σχολείου όπου έβρισε πάντα τροφή και καθαρό νερό. Η υιοθεσία έγινε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Ο Αδέσποτος» που προωθεί για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών σε συνεργασία με το δήμο Πέλλας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών κα Άννα Γέργου ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι τον περασμένο Μάιο μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου Γυψοχωρίου Πέλλας, επισκέφθηκε τους μικρούς μαθητές, τους οποίους ενημέρωσε για τα δικαιώματα των ζώων, τις ανάγκες τους, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους. Επιπλέον ενημέρωσε τους δασκάλους για το πρόγραμμα «Ο Αδέσποτος» που αφορά στην υιοθεσία αδέσποτων σκύλων από σχολεία του Δήμου Πέλλας, ώστε τα παιδιά να καλλιεργήσουν από νωρίς τις αξίες του ανθρωπισμού, της φιλοζωίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Πριν από λίγο καιρό, ανέφερε η κα Γέργου, η διεύθυνση του σχολείου επικοινώνησε με το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών, ενημερώνοντάς τον ότι επιθυμεί να υιοθετήσει τον αδέσποτο σκύλο που συχνάζει στην αυλή όπου τον φροντίζουν καθημερινά οι μαθητές και οι δάσκαλοι. Ο σκυλάκος, αφού στειρώθηκε, εμβολιάστηκε, τσιπαρίστηκε και φόρεσε το κολάρο με την ένδειξη «Δήμος Πέλλας» δόθηκε με συμβόλαιο υιοθεσίας στη μεγάλη οικογένεια του Δημοτικού Σχολείου Γυψοχωρίου Πέλλας.

Ο Δήμος Πέλλας χάρισε στον σκυλάκο ένα πανέμορφο ξύλινο σπιτάκι, ενώ ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών, που ανέλαβε την επίβλεψη του ζώου, θα προσφέρει κάθε μήνα ένα σακί ξηράς τροφής. Όπως ανέφερε η κα Άννα Γέργου στις “Ιστορίες Αδέσποτων” σε περίπτωση που δεν οριστεί κάποιος υπεύθυνος να φροντίζει τον σκυλάκο κατά τη διάρκεια των επίσημων διακοπών του σχολείου, το ζώο θα φιλοξενείται στο καταφύγιο του συλλόγου ή σε σπίτι εθελοντή.

Πηγή: istoriesadespoton.gr