Είσοδος Μέλους

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 18:14

Δεκάδες αθλητές και φιλόζωοι έτρεξαν για τ΄ αδέσποτα της Κεφαλονιάς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε ένας άγγελος για τ’ αδέσποτα» δεκάδες αθλητές και φιλόζωοι κάθε ηλικίας, παρέα με τους τετράποδους φίλους τους, συμμετείχαν χθες στον αγώνα δρόμου – περιπάτου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να ενισχύσει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» στο νησί.

Αψηφώντας το κρύο συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, καρφίτσωσαν στις μπλούζες τους φιλοζωικά μηνύματα και διένυσαν μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων φθάνοντας μέχρι το Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Οι συμμετέχοντας στον αγώνα κατέβαλαν το συμβολικό ποσό των 2 ευρώ ο καθένας για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου που διασώζει, φροντίζει, περιθάλπει και φιλοξενεί δεκάδες αδέσποτα ζώα στο καταφύγιο του.

Ο κ. Διονύσης Καππάτος, ενεργό μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» αναφέρει για την όμορφη αυτή εκδήλωση: «Ο σκοπός επετεύχθη και με μεγάλη μας χαρά αντικρίσαμε πολλά παιδιά, αλλά και μεγάλα παιδιά, που καρφιτσώσανε τα μηνύματα ζωοφιλίας πάνω στα ρούχα τους, πήραν το λουράκι με τους πιστούς τετράποδους φιλαράκους τους, μικρούς, μεσαίους και μεγαλόσωμους, έβαλαν το καλύτερο χαμόγελό τους, αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και ξεχύθηκαν στη διαδρομή που είχε ορισθεί.

Δεν υπήρχαν χρονόμετρα, ούτε βραβεύσεις. Μόνο συμμετοχή στους σκοπούς και τα ιδανικά του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αγάπης. Αναστάτωσαν ευχάριστα, ταρακούνησαν θα λέγαμε την πόλη μας μέσα στη μεσημεριανή σιέστα της. Μετέφεραν το μήνυμα τους παντού. Κι όταν αυτό το μήνυμα το μεταδώσανε, το πιστέψανε και το «τρέξανε» τόσα πολλά παιδιά, ε ναι δικαιούμαστε να χαμογελάμε για τα νιάτα μας. Δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αυριανό κόσμο. Μια κοινωνία που θα δέχεται τα αυτονόητα. Το δικαίωμα της συνύπαρξης όλων των έμβιων όντων στην αγκαλιά της.

Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά για την υπέροχη πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν και να συμμετέχουν στον αγώνα το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς και να τους ευχηθούμε να έχουν υγεία και ομόνοια μεταξύ τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν το επίπονο και εντυπωσιακό έργο τους. Καλούς δρόμους παιδιά για το 2016. Ευχαριστούμε τους γονείς και τα παιδιά που στήριξαν με τη φυσική τους παρουσία το δρώμενο, τους εθελοντές και τους φίλους του Συλλόγου μας που δήλωσαν βροντερό παρόν και τα ΜΜΕ του νησιού μας που κάλυψαν την εκδήλωση και μετέφεραν με το φακό τους τόσο όμορφες εικόνες» καταλήγει ο κ. Διονύσης Καππάτος.

Πηγή: istoriesadespoton.gr