Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 13:57

Ένα πρώην αδέσποτο της Άμφισσας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με τους Ισπανούς κηδεμόνες του

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Το περασμένο καλοκαίρι ένα νεαρό ζευγάρι Ισπανών που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μ’ ένα βανάκι επισκέφθηκε την Άμφισσα στον νομό Φωκίδας όπου ήρθε αντιμέτωπο με το μαρτυρικό βίο δεκάδων αδέσποτων ζώων να περιπλανιόνται στους δρόμους ψάχνοντας για τροφή και λίγο νερό.

Οι δύο αυτοί νέοι άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως βλέποντας τα πλάσματα του δρόμου να αγωνίζονται για την επιβίωση τους και αναζήτησαν την τοπική φιλοζωική. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα κατάφεραν να επικοινωνήσουν με εκπρόσωπο του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας» εκφράζοντας του την επιθυμία τους να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο σκυλάκι της Άμφισσας.

Το νεαρό ζευγάρι από την Ισπανία βρέθηκε στο καταφύγιο και διάλεξε το κουτάβι που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο ονόμασαν Απόλλων. Το πανέμορφο αυτό κουταβάκι που έμελλε να αλλάζει σε μια μέρα όλη του η ζωή εμβολιάστηκε, τσιπαρίστηκε και απέκτησε βιβλιάριο υγείας και διαβατήριο ώστε να μπορεί να ακολουθήσει τους κηδεμόνες του στα ταξίδια τους.

Έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική ζωή του Απόλλωνα. Βγήκε μια για πάντα από την πόρτα του καταφυγίου κι άνοιξε μπροστά του ένα φωτεινό «παράθυρο» στον κόσμο έχοντας δίπλα του δύο νέους ανθρώπους που τον έκαναν συνοδοιπόρο στα μικρά και μεγάλα τους ταξίδια. Άφησε όμως πίσω του τα δύο αδελφάκια του που περιμένουν κι ελπίζουν ότι θα βρεθεί και για εκείνα κάποιος που θα τα αγαπήσει.

Πηγή: istoriesadespoton.gr