Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 13:55

Ο Άγγελος ξαναγεννήθηκε κοντά στον «άγγελο» που τον υιοθέτησε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(15 ψήφοι)

Tο πεταχτό σαγόνι του στάθηκε η αιτία να παραμείνει για καιρό στα αζήτητα παρά τις επίμονες προσπάθειες της Σταυρούλας Φλώκου που τον φρόντιζε, να του βρει έναν άνθρωπο που θα εκτιμούσε το σπάνιο χαρακτήρα του και θα λάτρευε την καλοκάγαθη καρδιά του.

Μπορεί να άργησε η υιοθεσία του, αλλά ο Άγγελος στο τέλος βρήκε τον «άγγελο» του που του έδιωξε το θλιμμένο βλέμμα από τα μάτια και έβαλε οριστικό τέλος στη μοναξιά της αδέσποτης ζωής του. Τρεις μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά η Δημητρία Δήμα Κουριδάκη  άνοιξε την καρδιά και την αγκαλιά της σ’ αυτόν τον υπέροχο σκυλάκο όχι γιατί τον λυπήθηκε, αλλά όπως λέει η ίδια, γιατί τον ένιωσε.

Γράφει για τις “Ιστορίες Αδέσποτων” η Δημητρία Δήμα Κουριδάκη

Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τον Άγγελο στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook η Σταυρούλα Φλώκου προκειμένου να του βρει μια οικογένεια. Όχι δεν τον λυπήθηκα. Απλά τον ένιωσα. Δε θέλω κανένας να απομονώνεται εξαιτίας της διαφορετικότητάς του.

Έτσι λοιπόν άρχισα να κάνω κοινοποιήσεις κι ευχόμουν το καλύτερο για εκείνον. Όσο όμως έβλεπα ότι κανένας δεν ενδιαφερόταν πραγματικά, είπα ότι εγώ θέλω να ζήσω μαζί του και να του προσφέρω ό,τι στερήθηκε. Έτσι κι έγινε.

Πήγα στην πανσιόν όπου βρισκόταν σε φιλοξενία. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντήθηκαν τα βλέμματα μας κατάλαβα το πόσο σημαντικός είναι για μένα. Κι αυτό το εισέπραξε ο Αγγελάκος μου. Όπως εισέπραξα κι εγώ τη λαχτάρα του να αφεθεί στην ασφάλεια μιας αγκαλιάς που ποτέ δε θα τον πλήγωνε.  

Αυτό το υπέροχο και ταλαιπωρημένο πλάσμα ήρθε κοντά μου κι άρχισε να με φιλάει. «Αγγελάκο μου δεν θα είσαι ποτέ ξανά μόνος» του ψιθύρισα στ’ αυτί του και φύγαμε μαζί για το σπίτι μας.

Η στιγμή της πρώτης τους συνάντησης

Την πρώτη μέρα ο Άγγελος δεν ήθελε με τίποτα να πάει βόλτα. Νόμιζα ότι φοβόταν το λουρί. Αλλά όχι. Αυτό που φοβόταν ήταν η εγκατάλειψη. Φοβόταν μην τυχόν κι εγώ τον προδώσω. Προφανώς κάποιος κάποτε τον έβγαλε μια βόλτα που έμμελε να ήταν η τελευταία και χωρίς γυρισμό.

Την επόμενη όμως μέρα μου έδειξε εμπιστοσύνη και με αυτοπεποίθηση βγήκε έξω από το σπίτι και κάναμε μαζί την πρώτη μας βόλτα. Το μόνο που ήθελε ήταν αγάπη. Ποτέ ξανά στο δρόμο μόνος σου Αγγελάκο μου. Ποτέ ξανά...

Πηγή: istoriesadespoton.gr