Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 11:44

Τάισαν τ' αδέσποτα ζώα στο κέντρο της Αθήνας. Επόμενο ραντεβού αύριο στον Πειραιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δεκάδες φιλόζωοι κυρίως νέοι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας Εθελοντών “Alex” και συμμετείχαν ενεργά στη δράση «Βοηθώντας τ’ αδέσποτα στην Αθήνα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου με σκοπό τη συγκέντρωση τροφών και άλλων απαραίτητων αγαθών για τις ανάγκες των σκύλων και γάτων που διαβιούν στην πρωτεύουσα.

Στη δημοτική στέγη «συνΑθηνά» άρχισαν από νωρίς το απόγευμα να συγκεντρώνονται οι φιλόζωοι φέρνοντας μαζί τους ξηρά τροφή για σκύλους και γάτες, κονσέρβες και μπολάκια. Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούσαν χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να ταΐσουν τ' αδέσποτα ζώα σε κάποιες περιοχές της Αθήνας.

«Ταΐσαμε γάτες στο Θησείο, στο Μοναστηράκι και στα Εξάρχεια. Αφήσαμε τροφές και σε κάποιους άστεγους με πολλά ζωάκια που ταΐζουν. Αλλά δεν ήταν τόσο επιτυχημένο το μοίρασμα. Μαζεύτηκαν όμως τροφούλες οι οποίες όπως είχε ανακοινωθεί εξαρχής από εμάς, μιας και ξέραμε ότι δεν υπάρχουν πεινασμένα αδέσποτα στο κέντρο, θα μοιράζονται σε περιοχές με μεγάλη ανάγκη σίτισης όπως Πειραιά, Νίκαια/Κερατσίνι, Σχιστό Περάματος και Μενίδι και ότι μπορούμε ακόμα. Μέσα στο γκρουπ της ομάδας μας (https://www.facebook.com/groups/omadaalex/) μπορούν όσοι θέλουν να δουν τα event και να έρθουν να μοιράσουμε μαζί. Δεν δεχόμαστε άλλες τροφούλες»  ανέφερε η κα Παναγιώτα Θεολογίτου, μέλος της Oμάδας Eθελοντών “Alex”, στις “Ιστορίες Αδέσποτων”. 

Μετά την επιτυχημένη δράση του Σαββάτου «Βοηθώντας τα Αδέσποτα στην Αθήνα» και τη συλλογή αρκετών τροφών για τ’ αδεσποτάκια η Ομάδα Εθελοντών “Alex” θα επαναλάβει το εγχείρημα στον Πειραιά αύριο Τρίτη 1η Μαρτίου, ώρα 18:00 με σημείο συνάντησης την πρώτη γέφυρα στο Μικρολίμανο κοντά στην εκκλησία της Μηρτιδιώτισσας. Όποιος μπορεί να βοηθήσει στη σίτιση των αδέσποτων διαθέτοντας και το μεταφορικό του μέσο να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6942288166.

Πηγή: istoriesadespoton.gr