Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 14:31

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τη γυναίκα που εγκατέλειψε δύο φορές το γέρικο σκύλο της

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» κατέθεσε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας στις 25 Φεβρουαρίου εναντίον της γυναίκας που εγκατέλειψε τον ηλικιωμένο σκύλο της στην παραθαλάσσια περιοχή Παληό.

Η κα Χρύσα Γεωργάκη, γενική γραμματέας του «Αισώπου» εξήγησε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι η συγκεκριμένη γυναίκα αρχικά είχε εγκαταλείψει το σκύλο της την προηγούμενη εβδομάδα στο κέντρο της Καβάλας. Ο σκύλος έφερε μικροτσίπ καταχωρημένο στ’ όνομα της ιδιοκτήτριάς του κι έτσι τα μέλη του «Αισώπου» επικοινώνησαν μαζί της μιας και θεώρησαν ότι χάθηκε.

Με έκπληξη όμως άκουσαν από την ιδιοκτήτρια του ζώου ότι η ίδια τον εγκατέλειψε γιατί όπως είπε την ειδοποίησε η μητέρα της ότι δεν αισθάνεται καλά και για να την επισκεφθεί στο σπίτι της παράτησε τον σκύλο στο κέντρο της πόλης. «Ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του σκύλου για τις ποινές που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για τα περιστατικά εγκατάλειψης ζώου κι έτσι πήρε ξανά τον σκύλο της στο σπίτι. Την προειδοποιήσαμε ότι αν εγκαταλείψει ξανά το σκύλο της το σωματείο θα κινηθεί νομικά εναντίον της» ανέφερε η κα Γεωργάκη στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Μετά από δύο μέρες το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» έλαβε μήνυμα και φωτογραφικό υλικό από φιλόζωους ότι ένα ίδιο σκυλί περιφέρεται στο παραθαλάσσιο χωριό Παληό Καβάλας. Μέλη του σωματείου πήγαν επί τόπου και αναγνώρισαν φυσιογνωμικά το σκυλί αλλά για να είναι απόλυτα σίγουροι το μετέφεραν σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι το μικροτσίπ που έφερε είναι καταχωρημένο με τα στοιχεία της ίδιας κυρίας.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» κατέθεσε καταγγελία στο Α.Τ. Καβάλας και εις βάρος της ιδιοκτήτριας του γέρικου σκύλου θα σχηματιστεί δικογραφία για εγκατάλειψη ζώου. Το σωματείο απευθύνει έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι φιλοξενίας για τον ηλικιωμένο σκυλάκο καθώς λόγω έλλειψης χώρου βρίσκεται προσωρινά σε αυλή ενός καταστήματος όπου οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες γι’ αυτό το πλάσμα που εγκαταλείφτηκε στη δύση της ζωής του. Όποιος επιθυμεί να ανοίξει το σπίτι του στον παππού Fato ας επικοινωνήσει  στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6943988493 & 6940776849.

Πηγή: istoriesadespoton.gr