Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 10:02

5 Λόγοι για να πάτε βόλτα το σκύλο σας στη βροχή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Θα σας δώσω ένα ελαφρυντικό όταν πρόκειται για έντονες καταιγίδες, αλλά μια μικρή βροχή με καθόλου νερό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην βγάλετε το σκύλο σας μια μεγάλη βόλτα - ακόμη και αν είναι Κυριακή. Όποια ενόχληση και να σας φέρνει μια δυνατή βροχή, με το σκύλο σας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, όσο πιο δυνατή η βροχή, τόσο το καλύτερο για αυτόν. Τρέχει χαρούμενα, απολαμβάνοντας τις εκπληκτικές μυρωδιές που ενισχύονται από το θερμό και υγρό αέρα.

 

Σύμφωνα με τον Γκάρι Τζένκινς, συγγραφέα για την εξέλιξη, φυσιολογία, τις αισθήσεις και τη συμπεριφορά των σκύλων, " η μυρωδιά είναι η κυρίαρχη αίσθηση του σκύλου, σε τέτοιο βαθμό που ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου του είναι αφιερωμένο στην ανάλυση των οσμών". Τα σκυλιά έχουν δύο γιγαντιαίους οσφρητικούς βολβούς που συνδέονται με τον εγκέφαλο και αποκωδικοποιούν κάθε μυρωδιά που συναντούν. Οι οσφρητικοί βολβοί ζυγίζουν περίπου 60 γραμμάρια, τέσσερις φορές περισσότερο από τους ανθρώπινους και δεδομένου ότι ο εγκέφαλος του σκύλου είναι σε μέγεθος το ένα δέκατο ενός ανθρώπινου εγκεφάλου, αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος του σκύλου έχει σαράντα φορές μεγαλύτερη ικανότητα να μυρίζει σε σχέση με εμάς. Με λίγα λόγια, η αίσθηση όσφρησης του σκύλου υπολογίζεται να είναι 100.000 φορές καλύτερη από την ανθρώπινη αίσθηση.

 

  • Έτσι, τα σκυλιά έχουν μια έντονη αίσθηση της όσφρησης που γίνεται ισχυρότερη μέσα στη βροχή

 

Εδώ είναι οι υπόλοιποι τέσσερις λόγοι για να πάτε το σκυλί σας βόλτα στη βροχή:

 

  • Όταν πηγαίνετε βόλτα σε ένα πάρκο με πολλά δέντρα και βρέχει, ένα εκατομμύριο ή ίσως ένα δισεκατομμύριο σταγόνες βροχής χτυπάνε τα φύλλα πάνω στα δέντρα, και ο ήχος που παράγετε είναι σαν να σπάνε κύματα στον ωκεανό. Αυτό το άκουσμα ηρεμεί και αγαλλιάζει την καρδιά σας.
  • Οι άνθρωποι που πάνε βόλτα τα μικρά σκυλιά είναι επιφυλακτικοί όταν συναντούν άλλα σκυλιά να τρέχουν στο πάρκο και επίσης, είναι αρκετά επιφυλακτικοί σχετικά με το περπάτημα στη βροχή.
  • Σε γενικές γραμμές θα έχετε το πάρκο ελεύθερο για το σκυλί και τον εαυτό σας. Είναι πραγματικά πιο διασκεδαστικό όταν είναι γεμάτο από σκυλιά και ανθρώπους, αλλά υπάρχει ένα διαφορετικό είδος διασκέδασης στο παιχνίδι ένας προς έναν, όταν δηλαδή είστε μόνο εσείς και το σκυλί στο πάρκο.
  • Τα σκυλιά εξακολουθούν να χρειάζονται την άσκησή τους ανεξάρτητα αν βρέχει ή όχι.

 

Και μερικές σύντομες οδηγίες:

 

1. Ψάξτε για τα δέντρα, θάμνους, τέντες, σπίτια ή κτίρια για να προστατεύεστε από τη βροχή και τον άνεμο, προκειμένου το σκυλί σας να "κάνει την ανάγκη του".

2. Κρατήστε μια ομπρέλα πάνω από το σκυλί σας, για να εμποδίζει τη βροχή να πέφτει στην πλάτη και στο πρόσωπό του. Προσοχή στο βρεγμένο έδαφος.

3. Σκεφτείτε την αγορά ενός ειδικού παλτό για σκύλους. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία στην αγορά και με αυτό τον τρόπο θα κρατήσετε το σκυλί σας στεγνό.

4. Σκεφτείτε μια ομπρέλα για τα κατοικίδια ζώα. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτή είναι μια ομπρέλα που συνδέεται με το κολάρο του σκύλου σας για να κρατήσει μακριά τη βροχή