Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 13:30

O σκύλος & η ζωή στην πόλη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Τα σκυλιά είναι ευχαριστημένα όταν ζουν σε ένα διαμέρισμα στην πόλη; Η απάντηση είναι ναι, εφόσον λαμβάνουν επαρκή άσκηση και συντροφικότητα. Ράτσες με μικρή ή μεσαία ενέργεια, όπως Παγκ, Σπάνιελ, Ντατσχάουντ, ή Μπουλντόγκ θα πρέπει να ασκούνται καθημερινά με μια ώρα περπάτημα. Τα δραστήρια σκυλιά απαιτούν πιο εντατική άσκηση, όπως κυνήγι, εξερεύνηση, έντονα παιχνίδια, αρκετές φορές την εβδομάδα για να κάψουν την επιπλέον ενέργεια που έχουν. Εάν δεν πληρούνται αυτές οι ανάγκες, τα σκυλιά είναι πολύ πιθανό αισθανθούν δυστυχισμένα και να αναπτύξουν διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς.


Αν ζείτε σε μια πόλη, ο σκύλος σας θα συναντήσει πολλά άλλα σκυλιά, ανθρώπους και παιδιά, γι 'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να τον εκπαιδεύσετε ώστε να κοινωνικοποιηθεί και να μπορεί να μένει ήρεμος και υπάκουος. Για να καταλήξει ο σκύλος σας να έχει αυτή τη σωστή και ήρεμη συμπεριφορά μέσα σε ένα πλήθος, σε θορυβώδη μέρη και σε άλλες αγχωτικές καταστάσεις θα πρέπει να δείξετε υπομονή. Ακόμα, και αν οι περιστάσεις να μείνει το σκυλί σας συγκεντρωμένο είναι πολύ δύσκολες, εσείς θα πρέπει να του έχετε διδάξει να έρχεται όταν τον καλείται, να κάθετε, να σας περιμένει και να είναι ήσυχος όταν του το ζητάτε. Αυτό θα βοηθήσει να παραμείνει ο σκύλος σας ασφαλής, επειδή η πόλη είναι γεμάτη από διάφορους κινδύνους που μπορούν να αποβούν μοιραίοι γι’ αυτόν. Επίσης, αυτός είναι και ένας άλλος λόγος να μην αφήνετε το σκύλο σας να περιφέρετε ελεύθερα μέσα στο διαμέρισμα και φυσικά, ποτέ μην αφήνετε το σκυλί χωρίς επίβλεψη.


Στο διαμέρισμα, το σκυλί θα πρέπει να εκπαιδευτεί για να σέβεται τα υπάρχοντά των μελών της οικογένειας αλλά και για να μπορεί να παραμένει ήρεμος. Για να καταπολεμήσετε την πλήξη του σκύλου σας, δώστε του πολλά παιχνίδια για να παίζει και να μασά και βεβαιωθείτε ότι μέσα στο διαμέρισμα δεν υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία του, όπως καλώδια, χημικά προϊόντα και αιχμηρά ή μικρά αντικείμενα που μπορεί ο σκύλος σας να καταπιεί κατά λάθος.


Αν θέλετε να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, βεβαιωθείτε ότι ο ιδιοκτήτης είναι σύμφωνος με την απόφασή σας να έχετε το σκύλο μέσα στο σπίτι. Να είστε έτοιμοι αν ο ιδιοκτήτης σας ζητήσει ορισμένα πράγματα, όπως:


1. Αναφορές από κτηνιάτρους,γείτονες, και πρώην ιδιοκτήτες, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο σκύλος δεν έχει προβλήματα συμπεριφοράς,


2. Αρχεία εμβολιασμού, απόδειξη αποστείρωσης


Κάτι τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει ταυτοποίηση. Μπορεί να είναι ένα κολάρο με το όνομά του και μια ετικέτα που περιέχει το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση σας ή εναλλακτικά, μπορεί να είναι ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του σκύλου σας. Τα μέτρα αυτά θα μειώσουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες να χαθεί το σκυλί σας.