Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 13:31

Οι 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων ιδανικές για παιδιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(53 ψήφοι)

Ενώ είναι πολύ διασκεδαστικό να βλέπει κανείς τη Λάση ή τη Λαίδη και τον Αλήτη, ωστόσο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό σκυλί για την οικογένειά σας. Αντ'αυτού, επιλέξτε τη ράτσα του σκύλου σας σύμφωνα με τη διάθεση του, την ιδιοσυγκρασία του, το μέγεθος και το επίπεδο της ενέργειας του - τα οποία θα πρέπει να ταιριάζουν στον τρόπο ζωής της οικογένειάς σας. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, εδώ είναι οι 10 πιο φιλικές ράτσες για παιδιά:


10) Μπουλντόγκ (Bull dog)


Το σκυλί Μπουλντόγκ έχει ιδανική διάπλαση που είναι κατάλληλη για τα παιδιά που συνήθως καυγαδίζουν μεταξύ τους μέσα στο σπίτι. Μπορεί να μην κερδίσει κανένα βραβείο για το "πιο ενεργητικό και δραστήριο σκυλί " αλλά ωστόσο, είναι ένα υπάκουο, φιλικό και πιστό σκυλί, που έχει πάρα πολύ καλή σχέση με άλλα κατοικίδια ζώα και σκυλιά. Το Μπουλντόγκ μπορεί να μείνει τόσο σε μεγάλα σπίτια, όσο και σε μικρά διαμερίσματα.


9) Μπηγκλ (Beagle)


Κυρίως χρησιμοποιούνται ως κυνηγόσκυλα, αλλά τα Μπηγκλ ταιριάζουν σε σπίτια με δραστήρια παιδιά, καθώς είναι πάντα σε εγρήγορση και ποτέ πολύ κουρασμένα για να παίξουν ένα παιχνίδι. Έξυπνο, φιλικό και χαρούμενο, το Μπηγκλ έχει πολύ καλή σχέση με άλλα κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, χρειάζονται τακτικό χτένισμα ή βούρτσισμα.


8) Μπουλ Τεριέ (Bull Terrier)


Άδικα το κατηγορούν ως επιθετικό ζώο, το Μπουλ Τεριέ στην πραγματικότητα έχει αναπαραχθεί για να είναι ένας σκύλος-σύντροφος αφού, είναι φιλικό και αγαπά τους μεγάλους και τα παιδιά. Αυτό το καλής διάπλασης σκυλί έχει υψηλή αντοχή σε πόνο, καθιστώντας  ιδανικό για θορυβώδεις παιδιά που μαθαίνουν πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουν σωστά τα σκυλιά.

Το Μπουλ Τεριέ μπορεί να ανταπεξέλθει σε θορυβώδεις καταστάσεις και απαιτεί από εσάς άφθονο χρόνο για ψυχαγωγία και παιχνίδια. Συνεπώς, είναι ένα τέλειο σκυλί για μια μεγάλη οικογένεια. Το Μπουλ Τεριέ θα σας δώσει αγάπη και θα είναι πολύ προστατευτικό απέναντι στα παιδιά σας.


7) Κόλει (Collie)


Αυτή είναι η ράτσα που χάρη στο σκυλί Λάση έγινε παγκόσμια διάσημη. Το Κόλει είναι ένα πολύ ευγενικό και προβλέψιμο σκυλί που σπάνια δαγκώνει και μπορεί πολύ εύκολα να εκπαιδευτεί. Είναι ιδανικό για τις οικογένειες που δεν είναι εξοικειωμένες με τα σκυλιά, ενώ έχει άριστη σχέση με τους μεγάλους και τα παιδιά. Επίσης, ο σκύλος ράτσας Κόλει είναι πρόθυμος να ευχαριστήσει και να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες του. Λόγω του μακρύ του τριχώματος, απαιτεί τακτική περιποίηση.


6) Νέα Γη (Newfoundland)


Με παρατσούκλι "η μπέιμπι σίτερ της φύσης", ο σκύλος Νέα Γη αγαπά τα παιδιά και είναι πολύ προστατευτικός απέναντί τους. Ευγενικό, ήρεμο και υπομονετικό, αυτό το σκυλί είναι σχεδόν σαν την Μητέρα Τερέζα των σκύλων! Τόσο οι μεγάλοι, όσο και οι μικροί σε ηλικία, θα αγαπήσετε αυτό το υπέροχο γλυκό και μεγάλο σκυλί.

Ο σκύλος ράτσας Νέα Γη ταιριάζει καλύτερα σε μια οικογένεια που έχει σπίτι με μεγάλους εξωτερικούς χώρους. Και παρόλο που είναι γνωστό, ότι του τρέχουν τα σάλια και μαδάει, αυτή η ράτσα δεν θεωρείται κατάλληλη για να ζήσει σε αυλή, αλλά θέλει να μένει μαζί με τους ιδιοκτήτες του. Επίσης, είναι καλοί κολυμβητές και έχει γίνει γνωστό ότι χρησιμοποιούνται για να σώσουν ανθρώπους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


5) Βίζλα (Vizsla)


Αυτή είναι μια ράτσα που μπορεί να μην την ξέρετε, αλλά λόγω της ανάγκης του για τακτική και καθημερινή άσκηση, είναι στην πραγματικότητα μια από τις καλύτερες ράτσες σκύλων για δραστήριες και δυναμικές οικογένειες με μεγάλα, σε ηλικία, παιδιά. Το Βίζλα έχει μια ζωηρή διάθεση, είναι ευγενικό, πιστό και στοργικό. Επιπλέον, είναι υπάκουο, έξυπνο, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, δένετε γρήγορα με τους ιδιοκτήτες του και είναι εύκολο να εκπαιδευτεί γρήγορα.


4) Σέτερ (Setter)


Γνωστό για το κόκκινο τρίχωμά του, το Σέτερ είναι παιχνιδιάρικο, δραστήριο, αγαπά να είναι γύρω από ανθρώπους και να παίζει με τα παιδιά. Αυτό το σκυλάκι χρειάζεται πολλή άσκηση, και είναι μια καλή επιλογή για ενεργητικά και δραστήρια παιδιά. Το Σέτερ είναι ένας έξυπνος σύντροφος που εκπαιδεύεται εύκολα και είναι ιδανικός για οικογένειες που έχουν σπίτι με αυλή.


3) Πουντλ (Poodle)


Συχνά έχουν περίεργο κούρεμα αλλά τα Πουντλ είναι πολύ έξυπνα και ευγενικά σκυλιά. Είναι επίσης, ιδανικά για παιδιά με αλλεργίες, καθώς μαδάνε πολύ λίγο αν όμως τους παρέχετε τακτική περιποίηση. Αυτό είναι ένα υπερήφανο, κομψό και πιστό σκυλί που σπάνια θα ενοχληθεί ή θα βαρεθεί. Η φιλική συμπεριφορά και η υπομονή του Πουντλ, το καθιστούν έναν εξαιρετικό σύντροφο για παιχνίδι με τα παιδιά.


2) Λαμπραντόρ


Αυτή είναι μία από τις δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων. Το Λαμπραντόρ είναι ένα σκυλί παιχνιδιάρικο, υπομονετικό, προστατευτικό, αξιόπιστο και με πολλή αγάπη. Στην πραγματικότητα, η γλυκιά του προσωπικότητα και η υψηλή του νοημοσύνη σε συνδυασμό με το όμορφο παρουσιαστικό του το καθιστούν ένα οικογενειακό κατοικίδιο ζώο.


1) Γκόλντεν Ριτρίβερ


Δεν είναι τόσο μεγάλο σε μέγεθος όσο το Λαμπραντόρ και είναι ένας έξυπνος, ευγενικός, πιστός και με μεγάλη αυτοπεποίθηση σκύλος. Το Γκόλντεν Ριτρίβερ δεν είναι καθόλου επιθετικό και λόγω της μεγάλης του υπομονής είναι ιδανικό για τα παιδιά. Χρειάζεται αρκετή άσκηση και αγαπά πολύ τα παιχνίδια.