Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 12:32

Παιχνίδια σκύλων που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(23 ψήφοι)

Η πλήξη είναι ο χειρότερος εχθρός του σκύλου σας. Η έλλειψη δραστηριότητας και πρόκλησης πολλές φορές οδηγεί στην κακή συμπεριφορά του σκύλου σας. Αν μασάει παπούτσια, έπιπλα και σκίζει τα σκουπίδια, σημαίνει πως ήρθε η ώρα να προσθέσετε περισσότερα παιχνίδια και ασχολίες στη ζωή του σκύλου σας.


Τα παιχνίδια που υπάρχουν στην αγορά μπορεί να είναι δαπανηρά, ειδικά αν έχετε στην κατοχή σας ένα κουτάβι ή ένα μεγάλο σκυλί, το οποίο μπορεί να καταστρέψει το νέο παιχνίδι του σε μια μέρα. Δημιουργώντας τα δικά σας παιχνίδια για το σκύλο σας θα εξοικονομήσετε χρήματα ενώ παράλληλα θα διασκεδάσετε.


Είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε!

 

  • Λίγα λόγια που αφορούν την ασφάλεια


1. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε πλαστικά και λεπτό καουτσούκ. Τα περισσότερα πλαστικά παιχνίδια όταν τα μασήσει ο σκύλος σας μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε μικρά κομμάτια με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πνιγμό.


2. Μην χρησιμοποιείτε λεπτές κλωστές και νάιλον σχοινί (πετονιά) γιατί υπάρχει κίνδυνος πνιγμού, αλλά αντ’ αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήστε νήμα πλεξίματος, κορδόνια ή κορδέλες .


3. Ποτέ μην δίνετε στο σκυλί σας ένα παλιό παπούτσι. Μόλις το σκυλί σας ξεκινήσει να παίζει και να μασάει το παπούτσι, δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει πιο είναι το καινούριο και πιο το παλιό με αποτέλεσμα να αρπάζει τα παπούτσια από την ντουλάπα σας. Γενικά, να αποφεύγετε να του δίνετε παλιά πράγματα που μπορεί να του προκαλέσουν σύγχυση σχετικά με το τι είναι καινούριο και τι όχι.

 

  • Κατασκευάστε τα παιχνίδια σας.


1. Μπάλα μέσα στην κάλτσα


Θα χρειαστείτε:


1 ανθεκτική κάλτσα


1 παλιά μπάλα του τένις


Τοποθετήστε την μπάλα μέσα στην κάλτσα και στη συνέχεια, δέστε έναν κόμπο ακριβώς πάνω από την μπάλα για να τη σφραγίσετε μέσα. Πιθανώς το πιο φθηνό, πιο εύκολο και πιο εύχρηστο παιχνίδι για το κατοικίδιο ζώο σας που μπορείτε να φτιάξετε.


2. Η κάλτσα-σνακ


Θα χρειαστείτε:


2 ανθεκτικές κάλτσες


Μερικές λιχουδιές για σκύλους


Τοποθετήστε τις λιχουδιές μέσα στη μία κάλτσα και έπειτα σχηματίστε μια μπάλα (ο συνήθης τρόπος που κάνουμε όταν βάζουμε τις κάλτσες μέσα στο συρτάρι). Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μπάλα μέσα στη δεύτερη κάλτσα και δέστε έναν κόμπο στην άκρη για να σφραγίσετε το εσωτερικό. Το κουτάβι σας θα μυρίσει τα σνακ μέσα στην κάλτσα και θα λατρέψει την πρόκληση να βγάλει έξω τις λιχουδιές για να τις φάει.


3. Η μπάλα σχοινί


Θα χρειαστείτε:


Ένα μεγάλο κομμάτι παλιό σχοινί

 

1 μπάλα του τένις


Ανοίξτε ή κόψτε μια τρύπα σε κάθε πλευρά της μπάλας για να μπορέσετε να περάσετε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι σχοινιού. Περάστε το σχοινί μέσα από όλες τις τρύπες και δέστε κόμπους σε κάθε πλευρά της μπάλας για να το κρατήσετε σταθερό στη θέση του. Επιπλέον, δέστε κόμπους στα άκρα του σχοινιού για να μπορεί ο σκύλος σας να το τραβάει ή να το μασά.


4. Ο μεγάλος κόμπος


Θα χρειαστείτε:


1 μακριά λωρίδα υφάσματος


Δέστε ένα κόμπο στο κέντρο του υφάσματος. Στη συνέχεια, δέστε κόμπους γύρω από το κεντρικό και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε ένα τεράστιο κόμπο. Κόψτε τα περισσεύματα του υφάσματος στα άκρα, και κυλήστε το παιχνίδι στο σκυλί σας για ατελείωτες ώρες μασήματος!


Επιπλέον επιλογή: Όταν δημιουργήσετε το τεράστιο κόμπο μπορείτε να βουτήξετε το παιχνίδι σε νερό ή ζωμό κρέατος (εάν αισθάνεστε γενναιόδωροι) και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για να κάνετε το παιχνίδι του μασήματος ακόμη πιο διασκεδαστικό.