Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 15:54

Επιτρέψτε στο σκύλο σας, να ζει μαζί σας μέσα στο σπίτι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(33 ψήφοι)

 

Αν αφήσετε το σκύλο σας να ζει μαζί σας μέσα στο σπίτι, θα του προσφέρει πολλά οφέλη όσον αφορά την ψυχική και τη σωματική του υγεία. Τα σκυλιά που μένουν μαζί με τον ιδιοκτήτη τους τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα, να έχουν περισσότερη αλληλεπίδραση με τα άτομα της οικογένειας και είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν ή να αρρωστήσουν λόγω της έκθεσης τους στο κρύο ή των ασθενειών που μεταδίδονται από άλλα ζώα.

 

  • Ελέγξτε το σπίτι σας για ακατάλληλα αντικείμενα

 

Πριν μετακινήσετε το σκυλί σας που ζει σε εξωτερικό χώρο, μέσα στο σπίτι σας, θα πρέπει να φροντίσετε να απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία του:


1. Αποθηκεύστε τα προϊόντα καθαρισμού και άλλα τοξικά αντικείμενα σε μια περιοχή όπου το σκυλί σας δεν μπορεί να φτάσει.


2. Μαζέψτε τυχόν καλώδια και μικρές ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να υπάρχουν για να μην μπορεί ο σκύλος να παίξει και να τα μασήσει.


3. Βάλτε τα παιδικά παιχνίδια, τις μπάλες ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιείτε εσείς μακριά, για να μην αντιληφθεί ο σκύλος ότι είναι δικά του.

 

  • Δημιουργήστε ένα χώρο μόνο για το σκύλο σας

 

Το σκυλί σας θα προσαρμοστεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα στο εσωτερικό του σπιτιού, αν έχει μια θέση που είναι αποκλειστικά δική του. Η περιοχή του, μπορεί επίσης να του χρησιμεύσει ως κρησφύγετο και να είναι ένα ασφαλές μέρος για να πάει όταν θέλει να ξεφύγει από τα παιδιά, τους δυνατούς θορύβους ή άλλα κατοικίδια ζώα στο σπίτι. Θα πρέπει επίσης, να του παρέχετε παιχνίδια για να παίζει και να μασά, για να μπορέσετε να τον αποτρέψετε από το να καταστρέψει τα δικά σας πράγματα. Η περιοχή του θα πρέπει να διαθέτει μπολ για την τροφή και το νερό του και επιπλέον, κάποιο κρεβάτι σκύλου ή πετσέτες για να μπορεί να ξεκουράζεται και να κοιμάται.

 

  • Εκπαιδεύστε το σκύλο σας 

 

Ανεξάρτητα αν έχετε ένα κουτάβι ή ένα ενήλικο σκυλί, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας σωστά. Εγγραφείτε μαζί με το σκυλί σας σε μια σχολή εκπαίδευσης σκύλων, όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορείτε να μάθετε πώς να ανταμείψετε κατάλληλα και να διορθώσετε προβλήματα συμπεριφοράς του σκυλιού σας. Εφαρμόστε τους κανόνες που θα μάθετε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για να μπορέσετε να μάθετε στο σκύλο σας πώς να συμπεριφέρεται σε εσωτερικούς χώρους. Ακόμη, μην ξεχνάτε να ανταμείβετε τη σωστή συμπεριφορά με λιχουδιές, χάδια ή επαίνους και να πειθαρχείτε το σκύλο σας για την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε στην κατάρτιση και την εκπαίδευση του σκυλιού σας, τόσο πιο ομαλή θα είναι η μετάβαση από την "εξωτερική" στην "εσωτερική ζωή" για το σκυλί σας και εσάς.

 

  • Περάστε αρκετό χρόνο μαζί με το σκυλί σας

 

Τα πιο ευτυχισμένα και με καλή συμπεριφορά σκυλιά τείνουν να είναι τα σκυλιά που είναι πραγματικά μέλη της οικογένειας. Η ασχολία  με το σκυλί σας είναι ζωτικής σημασίας και θα κάνει τη μετάβασή από την εξωτερική διαμονή του, στην εσωτερική πιο ομαλή και εύκολη. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε αλληλεπιδρώντας με το σκυλί σας στο σπίτι, τόσο λιγότερο πιθανό είναι το σκυλί σας να αναπτύξει κακές συνήθειες και προβλήματα συμπεριφοράς. Αφήστε το σκυλί σας να σας ακολουθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο και να βρίσκεται στα πόδια σας, ενώ εσείς διαβάζετε ή παρακολουθείτε τηλεόραση. Αν ο σκύλος είναι δίπλα σας, θα είστε σε θέση να παρατηρήσετε και να διορθώσετε άμεσα την λάθος συμπεριφορά του. Μπορείτε, επίσης, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για το κατοικίδιο ζώο σας παίζοντας και διασκεδάζοντας μαζί του.