Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 14:27

Πρέπει τα σκυλιά να φοράνε ρούχα;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(26 ψήφοι)

Αξιολάτρευτο ή ανόητο;


Είναι μια μεγάλη συζήτηση για το αν θα πρέπει να ντύνουμε τα σκυλιά με ρούχα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλά σκυλιά χρειάζονται ρούχα στο κρύο.

 

  • Ποιες ράτσες σκυλιών χρειάζονται ρούχα;

 

Για το αν το σκυλί σας χρειάζεται ρούχα κατά τους χειμερινούς μήνες, αυτό εξαρτάται από τη ζεστασιά που μπορεί να έχει ανάγκη ο σκύλος σας , βάση της ράτσας, του μεγέθους και της ηλικίας του. Για παράδειγμα, εάν το σκυλί σας είναι μικρόσωμο και αδύνατο, όπως ένα Τσιουάουα, ο σκύλος σας μπορεί να επωφεληθεί φορώντας ένα προστατευτικό πουλόβερ ή μπλούζα, ώστε να παραμείνει ζεστός, όταν βγαίνετε έξω για περίπατο. Επιπλέον, τα σκυλιά που έχουν κοντά κουρεμένο τρίχωμα, όπως τα Πουντλ, ή άλλα μεγαλύτερα σκυλιά που έχουν κάποια πάθηση ή ασθένεια, όπως υποθυρεοειδισμό, θα αποκτήσουν άνεση και ζεστασιά όταν τους φορέσετε ένα ρούχο.

 

Πολλά μεγαλόσωμα σκυλιά, τα οποία είναι ιδανικές ράτσες για ψυχρά κλίματα και κρύες καιρικές συνθήκες, όπως το Σιβηρικό Χάσκυ, το Μαλαμουτ και τα σκυλιά Αγίου Βερνάρδου δεν απαιτούν ένα πουλόβερ ή παλτό, αφού το τρίχωμα, τους παρέχει αρκετή θερμότητα και ζεστασιά για να τα προστατεύσει σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 

  • Ντύνοντας το σκύλο με ένα πουλόβερ ή παλτό

 

Κατά την αγορά του χειμωνιάτικων ρούχων υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε και μην σας ενδιαφέρει μόνο αν το σκυλί σας δείχνει ωραίο, αν δεχτεί θαυμασμό από τους περαστικούς ή αν το πουλόβερ θα επαινέσει το γούστο σας στη μόδα.

 

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει το σωστό μέγεθος ρούχου για το σκυλί σας και ότι η εφαρμογή του είναι η κατάλληλη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο για το πότε είναι μικρό, μεγάλο ή πολύ μεγάλο ένα ρούχο για σκύλο, θα πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις του σκύλου σας, πριν από την αγορά. Για να καθοριστεί το σωστό μέγεθος για το σκύλο σας , μετρήστε γύρω από το λαιμό του, γύρω από το μεγαλύτερο μέρος του θώρακα, την απόσταση από το λαιμό μέχρι τη μέση και πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να γνωρίζετε το βάρος του σκύλου σας.

 

Στην ιδανική περίπτωση, το ρούχο που θα επιλέξετε για το σκυλί σας, θα πρέπει να έχει καλή εφαρμογή, να είναι άνετο, όχι πάρα πολύ σφιχτό, να του επιτρέπει να κινείτε ελεύθερα και τέλος, να βγαίνει άνετα. Επιπλέον, ένα σωστά φορεμένο πουλόβερ ή μπλουζάκι δεν θα πρέπει να σέρνεται στο έδαφος και να εμπλέκεται στα πόδια του σκύλου σας όταν περπατάει ή τρέχει. Τέλος, το ένδυμα θα πρέπει να τελειώνει γύρω από τη μέση, ώστε το σκυλί σας να μπορεί να ενεργηθεί εύκολα.

 

  • Το καλύτερο υλικό

 

Μόλις πάρετε τις διαστάσεις του σκύλου σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τις αγορές για το τέλειο πουλόβερ ή μπλουζάκι. Πριν από την αγορά του αξιολάτρευτου μάλλινου πουλόβερ που έχετε δει, να λάβετε υπόψη σας, ότι το μάλλινο, ενώ παρέχει μεγάλη ζεστασιά, δεν είναι ένα υλικό που μπορείτε να βάζετε καθημερινά στο πλυντήριο, μετά από μια βόλτα σας στο πάρκο. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει φαγούρα στο σκυλί σας. Ψάξτε για υλικά που μπορούν να πλυθούν εύκολα και σκεφτείτε ένα συνδυασμό από μαλλί, βαμβάκι ή ακρυλικό ύφασμα.

 

  • Μερικές συμβουλές:

 

1. Αν ο σκύλος είναι έχει την κακή συνήθεια να μασάει και να δαγκώνει αντικείμενα, θα πρέπει να αποφύγετε να αγοράσετε ρούχα με: κουμπιά, χάντρες, πούλιες ή φτερά. Κάθε αντικείμενο που μπορεί να μασηθεί και να καταποθεί είναι κίνδυνο για πνιγμό.

 

2. Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα είναι κατάλληλα για το χαρακτήρα και την εμφάνιση του σκύλου σας. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ένα μπλουζάκι με γιακά είναι χαριτωμένο, αλλά δεν θα μπορούσε να ταιριάξει σε ένα μεγάλο σκυλί, όπως σε ένα Λαμπραντόρ ή ένα Γερμανικό Ποιμενικό. Από την άλλη πλευρά, ένα σακίδιο δεν θα μπορεί να συμβαδίσει με την εμφάνιση ενός μικρού Πουντλ.

 

3. Μην ξεχνάτε τη σχισμή στο πίσω μέρος του ρούχου για το λουρί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αγοράζετε ρούχα.

 

4. Μετρήστε σωστά το σκυλί σας και μην μαντεύετε το μέγεθος.