Κατοικίδια & Ζωή

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 14:18

Ο σκύλος μου έχει αρθρίτιδα, πως μπορώ να τον βοηθήσω;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Οι σκύλοι που πάσχουν από αρθρίτιδα - ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος - δεν μπορούν να έχουν μία φυσιολογική σκυλίσια ζωή. Είναι μία ασθένεια που περιορίζει την κίνηση τους και τις περισσότερες φορές πονούν. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να τους βοηθήσετε.

  1. Είναι βασικό να κρατάτε τον σκύλο σας στα κιλά του. Σκυλιά που έχουν παραπανίσιο βάρος πονούν περισσότερο μιας και το βάρος πέφτει στις αρθρώσεις τους. Μην τους δίνεται χύμα τροφή ή ότι περισσέψει από το τραπέζι σας. Στο εμπόριο υπάρχουν και καλής ποιότητας τροφές.
  2. Παρατηρήστε τον σκύλο σας στη διάρκεια της άσκησης και του παιχνιδιού. Εάν δείτε πως πονάει ή ενοχλείτε σταματήστε για λίγο να ξεκουραστεί. Επιλέξτε μαλακές επιφάνειες για την καθημερινή του άσκηση, όπως το γρασίδι.
  3. Κάντε συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο. Μονό έτσι μπορείτε να παρακολουθείτε σωστά την εξέλιξη της ασθένειας. Τα φάρμακα που θα σας συστήσει ο γιατρός μπορούν να απαλύνουν τον πόνο του και να βελτιώσουν σε ένα βαθμό την κατάσταση του.
  4. Το κρύο και η υγρασία επιβαρύνουν την κατάσταση του. Κρατήστε τον στεγνό και ζεστό.
  5. Συμπληρώματα όπως glucosamine και chondroitin, μπορούν να αυξήσουν την σωστή λειτουργία των αρθρώσεων. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.
  6. Να του αγοράσετε ένα μαλακό κρεβάτι. Τοποθετήστε το στην ίδια επιφάνεια με το έδαφος ώστε να έχει άμεση πρόσβαση και να μην είναι αναγκασμένος να ζορίζει τις αρθρώσεις του για να ανέβει ή να κατέβει.
  7. Αποφύγετε τις σκάλες σε κάθε περίπτωση.
  8. Φτιάξτε μία ράμπα ώστε για να μπαίνει στο αυτοκίνητο ή σηκώστε τον στα χέρια σας.
  9. Εάν υπάρχουν στην περιοχή σας εγκαταστάσεις με πισίνα για σκύλους, φροντίστε να κολυμπάει συχνά. Είναι πολύ καλή άσκηση και θα τον βοηθήσει πολύ.

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι, όταν γερνούν ή είναι άρρωστοι χρειάζονται την βοήθεια μας. Φροντίστε για την ευζωία του αγαπημένου σας φίλου. Είναι μέλος της οικογένειας σας.

Πηγή: petsonly.gr