Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 14:52

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Έχετε αισθανθεί ποτέ ανήμποροι να βοηθήσετε ένα ζώο όταν κάποιος ανεύθυνος άνθρωπος το κακοποιούσε; Αν ναι, διαβάστε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε τη βία στα ζώα.


Ζητήστε βοήθεια! Αν δείτε κάποιον να πληγώνει ένα ζώο, ή βρείτε ένα ζωάκι που μοιάζει άρρωστο, τραυματισμένο ή δεν έχει τροφή, νερό ή καταφύγιο, μπορείτε να κάνετε κάτι γι 'αυτό. Ποτέ μην προσπαθήσετε να βοηθήσετε από μόνοι σας το ζώο αλλά, αντ 'αυτού μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία ή κάποιο τοπικό καταφύγιο ζώων της περιοχής σας.


Γράψτε τα πάντα. Να είστε έτοιμοι να δώσετε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σκληρή πράξη που έχετε δει. Καταγράψτε ότι είδατε να συμβαίνει, ποιος συμμετείχε, την ημερομηνία του συμβάντος και πού έλαβε χώρα.


Να ενημερώνετε τα παιδιά σας. Ενημερώστε τα παιδιά σας από μικρή ηλικία ότι τα ζώα τα αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και δεν τα χτυπάμε ή κλωτσάμε.


Να είστε υπεύθυνοι! Μην αφήνετε τα κατοικίδια σας να περιφέρονται ελεύθερα. Κρατήστε τις γάτες σε κλειστούς χώρους. Τα σκυλιά πρέπει να είναι πάντα με λουρί και να τα επιβλέπετε όταν είναι έξω.


Ξεκινήστε εθελοντική εργασία. Ποτέ δεν πολύ αργά για να προσφέρετε εθελοντικά το χρόνο σας βοηθώντας τα ζώα. Επικοινωνήστε με το τοπικό καταφύγιο ζώων της περιοχής για να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τα εθελοντικά προγράμματα.


Διαδώστε το! Μοιραστείτε γεγονότα και πληροφορίες που αφορούν την πρόληψη της κακοποίησης και την υπεύθυνη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων με τους φίλους σας, την οικογένεια σας, τους γείτονες και τους συναδέλφους σας.


Μάθετε και γνωρίστε τα ζώα της γειτονιάς σας. Όταν τα ξέρετε, έχετε περισσότερες πιθανότητες να παρατηρήσετε σημάδια κακοποίησης. Για παράδειγμα, το σκυλί του διπλανού σπιτιού που κάποτε ήταν βαρύ, τώρα έχει χάσει γρήγορα πολύ βάρος -πιθανή ένδειξη κακοποίησης-.


Ξεκινήστε ένα σύλλογο! Με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων από την περιοχή σας μπορείτε να οργανώσετε ένα σύλλογο για τους λάτρεις των ζώων.