Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 12:53

Τα ''Πρέπει'' και τα ''Μη'' για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων γιορτάζουν με τον αγαπημένο γούνινο φίλο τους την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και ποιος είναι καλύτερος σύντροφος για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εκτός από την τρυφερή ψυχή του σκύλου σας, που σας προσφέρει αληθινή αγάπη άνευ όρων;

 

  • Τα "Πρέπει" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Αν θέλετε να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για τον τετράποδο σύντροφό σας στις 14 Φεβρουαρίου, εδώ σας παραθέτουμε μερικές ιδέες:

 

1. Κλείστε ένα ραντεβού για να τραβήξετε επαγγελματικές φωτογραφίες το κατοικίδιο ζώο σας, ή βρείτε έναν καλλιτέχνη να ζωγραφίσει το πορτρέτο του σκύλου σας.


2. Κάντε μια αποτύπωση του πέλματος του ποδιού του σκύλου σας με μελάνι ή με πηλό.


3. Αν ο σκύλος σας έχει μια αγαπημένη δραστηριότητα όπως βόλτα με το αυτοκίνητο, περίπατο σε μονοπάτι μαζί σας, ή κυνήγι της μπάλας ξανά και ξανά και ξανά (και ξανά), ξεκλέψτε δύο ώρες από το πρόγραμμά σας και ασχοληθείτε μαζί του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.


4. Προσπεράστε τις λιχουδιές σε σχήμα καρδιάς και επενδύστε τα χρήματα σας, σε μια μικρή ποσότητα, αλλά εξαιρετικής ποιότητας τροφή (κονσέρβα ή ξηρά τροφή) για σκύλους.


5. Δώστε στο σκύλο σας, την αμέριστη προσοχή σας για 15 με 30 λεπτά. Μην κάνετε άλλες δουλείες ταυτόχρονα και βεβαιωθείτε ότι τίποτα δε θα σας αποσπάσει την προσοχή. Επικεντρωθείτε στο κατοικίδιο ζώο σας και απολαύστε την ζωτική του ενέργεια.


6. Μπορείτε να περάσετε το χρόνο σας χαϊδεύοντας ή κάνοντας μασάζ στο σκύλο σας αλλά και ένα μπάνιο ή μια περιποίηση μπορεί να είναι εξίσου μία καλή ιδέα.

 

  • ... και μερικά "μη"


Οι εορτασμοί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνουν συνήθως πράγματα που μπορεί να είναι επιβλαβή για τα κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών λουλουδιών, τη σοκολάτα, το κρασί ή άλλα ποτά και το φως των κεριών.


1. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα φυτό ή λουλούδια για την αγαπημένη σας, η οποία τυχαίνει να είναι ιδιοκτήτρια κατοικίδιου, θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας ότι υπάρχουν τοξικά (αλόη, αζαλέα, κυκλάμινο, ντάλια κ.α.) και μη-τοξικά φυτά.


2. Αν τα γλυκά βρίσκονται στη λίστα με τα ψώνια της ημέρας, να έχετε κατά νου ότι η σοκολάτα είναι τοξική για τις γάτες αλλά και για τους σκύλους. Όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο πιο τοξική είναι για τα ζώα. Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη, ουσία που όταν προσλαμβάνεται από τα κατοικίδια ζώα σας μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια, υπερκινητικότητα και επιληπτικές κρίσεις. Επίσης, η περιεκτικότητα σε σοκολάτα μπορεί να καταστρέψει το πάγκρεας του ζώου σας.


3. Περιττό να πούμε ότι, οποιοδήποτε είδος αλκοολούχου ποτού είναι επικίνδυνο για τα κατοικίδια ζώα. Και δε χρειάζονται περισσότερο από μια σταγόνα ποτό, για να τους προκαλέσει εμετό, διάρροια, απώλεια συντονισμού, τρόμο, δυσκολία στην αναπνοή ενώ σε μεγάλες ποσότητες υπάρχει πιθανότητα να πέσουν σε κώμα.


4. Αν ανάψετε κεριά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, να είστε βέβαιοι να κρατήσετε τις φλόγες μακριά από τα ζώα και ασφαλώς, να σβήσετε τα αναμμένα κεριά πριν φύγετε από το δωμάτιο.


Ευχόμαστε σε εσάς και στο αγαπημένο σας πρόσωπο (με δύο ή τέσσερα πόδια!), να περάσετε μία ευτυχισμένη, ασφαλή και γεμάτη αγάπη ημέρα Αγίου Βαλεντίνου!