Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 18:05

Σκύλος! Προστάτης της ... υγείας μας!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η υιοθέτηση ενός σκύλου ή γάτας, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ευτυχίας μας. Σύμφωνα με το University in Jakarta, η φροντίδα ενός κατοικίδιου δημιουργεί συναισθήματα χαράς.

Η υπευθυνότητα που καλλιεργείται από τη φροντίδα του κατοικίδιου δίνουν περισσότερο νόημα, αναπτύσσοντας την ευημερία του ιδιοκτήτη. Τα σκυλιά είναι ικανά να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα ενστικτωδώς, κάτι που ενισχύει τους δεσμούς με το αφεντικό τους.

Επίσης, τα κατοικίδια μας βοηθάνε να μη νοιώθουμε μοναξιά και ότι μειώνονται τα επίπεδα άγχους.

Ακόμα από άποψη υγείας οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση, χαμηλότερη πίεση, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, συνεπώς μειώνονται οι πιθανότητες για καρδιαγγειακή νόσο. Οι ειδικοί συνιστούν την αλληλεπίδραση με κατοικίδια, ατόμων με ψυχικές διαταραχές και ειδικότερα κατάθλιψη, αυτισμό και άνοια, ενώ η παρουσία ζώων σε νοσοκομεία και ιδρύματα έχει καλλιεργηθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σας αρέσει αυτό το άρθρο;

Κάντε Like στην σελίδα του Γιάννη Αραχωβίτη ( StarDogs.gr ) στο Facebook:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γιάννης Αραχωβίτης

Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ο Γιάννης Αραχωβίτης βρέθηκε να μαθητεύει δίπλα στα δυο "ιερά τέρατα" στο χώρο της εκπαίδευσης ζώων, τον κ. Μπόμπ Μπέιλυ (Η.Π.Α.) και λίγο αργότερα την κ. Τουρίντ Ρουγκάς (Νορβηγία). Η επίδραση των δυο φωτισμένων δασκάλων άλλαξε δραστικά την εκπαιδευτική φιλοσοφία του κ. Αραχωβίτη που πέρασε οριστικά στο κλαμπ των θετικών εκπαιδευτών.

Δείτε Περισσότερα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.