Είσοδος Μέλους

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 13:15

Αν αναπνέουν ζουν και αν ζουν έχουν ψυχή!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ο άνθρωπος παρασυρόμενος από εγωισμό του και την έπαρσή του, και βασιζόμενος στην κυριαρχία μέσω του νου, ξεχνά την ψυχή του.

Ξεχνά ότι τα ίδια χαρακτηριστικά που του χαρίζουν ψυχικό κόσμο τα διαθέτουν και άλλα πλάσματα. Σε διαφορετικό βαθμό ,ίσως, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία.
Η ουσία είναι ότι είμαστε από την ίδια ύλη απλώς με διαφορετική μορφή και δυνατότητες.

Και ως ανώτερο ον, ως προς την εξέλιξη, ο άνθρωπος οφείλει να δείχνει μεγαλόκαρδος και φιλεύσπλαχνος. Η δύναμη είναι αρετή όταν χρησιμοποιείται για το κοινό καλό και όχι για την κακοποίηση των άλλων. Η δύναμη είναι αρετή όταν αποτελεί ασπίδα προστασίας προς τους αδύνατους και πάσχοντες.

Ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους αδύναμους και στα ζώα. Φαίνεται από την ευρύτητα του πνεύματος και το πλεόνασμα αγάπης.

Άγιες μέρες έρχονται. Ας αφήσουμε την αγάπη να πλημυρίσει τις καρδιές μας. Ας αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο και όλα τα πλάσματα. Ας δείξουμε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Όταν ο άνθρωπος θέλει , τότε είναι το πιο υπέροχο και ξεχωριστό πλάσμα για αυτά που μπορεί να προσφέρει. 

Γιάννης Αραχωβίτης

Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ο Γιάννης Αραχωβίτης βρέθηκε να μαθητεύει δίπλα στα δυο "ιερά τέρατα" στο χώρο της εκπαίδευσης ζώων, τον κ. Μπόμπ Μπέιλυ (Η.Π.Α.) και λίγο αργότερα την κ. Τουρίντ Ρουγκάς (Νορβηγία). Η επίδραση των δυο φωτισμένων δασκάλων άλλαξε δραστικά την εκπαιδευτική φιλοσοφία του κ. Αραχωβίτη που πέρασε οριστικά στο κλαμπ των θετικών εκπαιδευτών.

Δείτε Περισσότερα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.