Εκπαίδευση

Χρήσιμα άρθρα για εσάς και το κατοικίδιο σας.
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 15:31

Μάθε τον φίλο σου!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

"Η φιλία είναι πάντα μια γλυκιά ευθύνη, ποτέ μια ευκαιρία."
Χαλίλ Γκιμπράν

Ιστορικά (για τους ζωόφιλους) το σκυλί να έχει κερδίσει μια θέση δίπλα μας, μια θέση στην καρδιά μας και να έχει γίνει ο καλύτερος φίλος μας.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το γνωρίζουμε και καλά. Για να γνωρίσεις κάποιον θα πρέπει στοχευμένα να αναζητήσεις τα "μυστικά" θέλω του, τις ανησυχίες του, το πως βλέπει και αντιλαμβάνεται τον κόσμο, την ζωή. Το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι δεν σημαίνει ότι επικοινωνούμε και στον βαθμό που πρέπει, πόσο μάλιστα αν το ΕΓΩ μας , μας εμποδίζει να δούμε τα πράγματα από τη μεριά του άλλου και όταν δεν μιλάμε και την ίδια γλώσσα.

Γιάννης Αραχωβίτης

Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ο Γιάννης Αραχωβίτης βρέθηκε να μαθητεύει δίπλα στα δυο "ιερά τέρατα" στο χώρο της εκπαίδευσης ζώων, τον κ. Μπόμπ Μπέιλυ (Η.Π.Α.) και λίγο αργότερα την κ. Τουρίντ Ρουγκάς (Νορβηγία). Η επίδραση των δυο φωτισμένων δασκάλων άλλαξε δραστικά την εκπαιδευτική φιλοσοφία του κ. Αραχωβίτη που πέρασε οριστικά στο κλαμπ των θετικών εκπαιδευτών.

Δείτε Περισσότερα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.