Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 08:19

Γαλλικό Μπουλντόγκ: Ο ιδανικός σκύλος για παιδιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά, αφού είναι φιλικό και αξιαγάπητο. Δεν είναι ένας μεγαλόσωμος σκύλος, ώστε να τα ρίχνει κάτω, αλλά ούτε υπερβολικά μικρόσωμος, για να κινδυνεύει να τραυματιστεί εύκολα.

 

Μόνο χαμόγελο μπορεί να σχηματιστεί στο πρόσωπό μας, όταν αντικρίζουμε έναν σκύλο της φυλής, γαλλικό Μπουλντόγκ. Κι αυτό επειδή διαθέτει ένα μικρό, χαριτωμένο και συμπαθητικό «μουτράκι», και ενώ, είναι μικρός σε μέγεθος, η λεβέντικη κορμοστασιά του παραπέμπει σε ‘κείνη ενός μεγαλόσωμου σκύλου.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, το γαλλικό Μπουλντόγκ με τη βοήθεια του εκτροφέα, Ιωάννη Διώτη.

Τι κάνει το γαλλικό Μπουλντόγκ τόσο μοναδικό;

«Η αξιολάτρευτη φατσούλα του, που μας κάνει να ξεχνάμε ό,τι πρόβλημα κι αν έχουμε.

Η μεγάλη αγάπη και η καρδιά του, που μπορεί να χωρέσει όλη την οικογένεια.

Η συμπεριφορά και ο σωματότυπός του, που θυμίζουν μεγαλόσωμο σκύλο σε μικρό μέγεθος.

Είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά, αφού είναι φιλικό και αξιαγάπητο. Δεν είναι ένας μεγαλόσωμος σκύλος, ώστε να τα ρίχνει κάτω, αλλά ούτε υπερβολικά μικρόσωμος, για να κινδυνεύει να τραυματιστεί εύκολα.

Δεν γαβγίζει, σχεδόν ποτέ, χωρίς λόγο, ενώ το κοντό του τρίχωμα δεν απαιτεί πολλή περιποίηση.

Αυτά είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, που το ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους σκύλους.

Είναι ένας μικρόσωμος, συμπαγής, τετραγωνισμένος κλόουν!

Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η ταχύτερα αυξανόμενη σε δημοτικότητα φυλή σκύλου παγκοσμίως (σύμφωνα με το American Kennel Club και το The Kennel Club από το UK).

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, όμως, είναι από πού θα πάρουμε ένα τέτοιο κουτάβι, έτσι ώστε να αποφύγουμε, όσο το δυνατόν, κληρονομικές παθήσεις.

 

Ιστορία

Πολλοί ισχυρίζονται ότι κατάγεται από την Αγγλία, αφού η «βάση» για να δημιουργηθεί ήταν το αγγλικό Μπουλντόγκ.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι το γαλλικό Μπουλντόγκ προέκυψε, απευθείας από τους μολοσσούς των αρχαίων Ελλήνων. Η αλήθεια είναι, ότι έφτασε στην τελική του μορφή έπειτα από διασταυρώσεις του αγγλικού Μπουλντόγκ με άλλες φυλές στο Παρίσι μετά το 1800, οπότε δικαιολογείται και το όνομά του.

Ήταν το αγαπημένο κατοικίδιο των κρεοπωλών και των αμαξάδων, αλλά σύντομα κέρδισε την υψηλή κοινωνία και τον καλλιτεχνικό κόσμο με την ιδιαίτερη εμφάνισή του, το μέγεθός του και τον χαρακτήρα του.

Χαρακτήρας – Ιδιαιτερότητες

Δεν έχει μεγάλες ανάγκες για εκτόνωση. Ένα υγιές γαλλικό Μπουλντόγκ πρέπει να έχει διάθεση να παίξει με την οικογένειά του και, γενικά, πρέπει να είναι ήρεμο, ισορροπημένο, και όχι νευρικό.

Χρειάζεται προσοχή όταν κολυμπά γιατί, συνήθως, λόγω της δομής του σώματός του δεν είναι και ο καλύτερος κολυμβητής. Επίσης, πρέπει να προσέχουμε να μην εκτίθεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι πολύ ανθρωποκεντρικό και, συνήθως, τα πηγαίνει καλά με άλλα ζώα.

Έχει έντονη επιθυμία να είναι μέλος της οικογένειας. Αναζητά την ανθρώπινη αγάπη, τη στοργή και τη συντροφικότητα, και δεν ζει ευτυχισμένα δίχως αυτά.

Φροντίδα – Περιποίηση

Έχει κοντό τρίχωμα, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση. Με ένα καλό βούρτσισμα μία φορά την εβδομάδα, αλλά και καθάρισμα των πτυχών και των αυτιών για να απομακρύνουμε την υγρασία, είναι μια χαρά.

Είναι γενικώς καθαρός, και με σωστή καθοδήγηση μαθαίνει εύκολα να μη λερώνει τον χώρο του.

Συμβουλές διατροφής

Ιδανικά, η διατροφή του πρέπει να αποτελείται μόνο από grain free ξηρά τροφή. Δηλαδή, μία ξηρά τροφή που δεν περιέχει καθόλου σιτηρά και δημητριακά, επειδή μπορεί να επηρεάσουν το πεπτικό/γαστρεντερικό του σύστημα, αλλά και να ταλαιπωρήσουν το δέρμα και το τρίχωμά του, και γενικότερα την υγεία του.

Καλό είναι, να μοιράζουμε τη συνολική ποσότητα της τροφής σε τέσσερα ισόποσα γεύματα για κουταβάκια έως τεσσάρων μηνών, σε τρία γεύματα έως 12 μηνών, και με την ενηλικίωσή του να μειώνουμε σε δύο ισόποσα γεύματα».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπουλντογκ - Bulldog Τι είναι οι υβριδικοί σκύλοι; »