Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 15:40

Μπουλντογκ - Bulldog

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Το Μπουλντόγκ είναι πρόσχαρο, κωμικό, πολύ συμπαθητικό και είναι ένα από τα πιο υπάκουα και ώριμα σκυλιά. Είναι πάντα πρόθυμο να σας ευχαριστήσει, αν και μερικές φορές διατηρεί μια επίμονη συμπεριφορά . Το Μπουλντόγκ έχει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά και τα περισσότερα είναι αρκετά φιλικά προς τους ξένους. Ακόμη, η ράτσα αυτή, έχει καλή σχέση με άλλα σκυλιά και άλλα κατοικίδια ζώα. 

 

Το Μπουλντόγκ εκτιμά την καθημερινή βόλτα, αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί το ζεστό και υγρό καιρό και δεν θα πρέπει να αναμένετε από αυτή τη ράτσα να σας ακολουθήσει για τζόκινγκ, σε περίπατο μεγάλων αποστάσεων ή να κάνει άλματα από οποιοδήποτε ύψος. Τα περισσότερα Μπουλντόγκ δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Επιπλέον, κάποια σκυλιά ροχαλίζουν και σε κάποια άλλα τρέχουν τα σάλια. Η φροντίδα του τριχώματος είναι ελάχιστη, αλλά οι ρυτίδες του προσώπου (και οποιεσδήποτε πτυχές γύρω από την ουρά) πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά.

 

  • Σημαντικές ανησυχίες: στεφανιαία νόσος, στένωση στα ρουθούνια, εξάρθρωση ώμου
  • Μικρά προβλήματα: εντρόπιο, στεφανιαία νόσος, δυσπλασία στον αγκώνα, επιγονατιδική εξάρθρωση
  • Περιστασιακά εμφανίζονται: πρόπτωση ουρήθρας, υπερπλασία του κόλπου
  • Προτεινόμενη εξετάσεις: ισχίο, αγκώνα, γόνατα, μάτια


Διάρκεια ζωής: περίπου 8-10 χρόνια


Σημείωση: Είναι επιρρεπείς σε δερματίτιδες και οι ρυτίδες πρέπει να διατηρούνται καθαρές και στεγνές. Συνήθως απαιτείται καισαρική για τις γέννες των θηλυκών. Οι δυσπλασίες στα ισχία ή τους γοφούς φαίνονται μόνο με ακτινογραφία και λίγα σκυλιά δείχνουν εμφανή συμπτώματα.