Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 15:23

Πράγματα που δεν πρέπει να καταπίνεις... αν είσαι σκύλος!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(14 ψήφοι)

Έχετε κάποια ιδέα για το πόσα πράγματα μπορεί τα σκυλιά να καταπιούν;


Εντάξει, το δικό μου έχει απλά καταπιεί χαρτί περιτυλίγματος και τσόφλια από φιστίκια. Το χαρτί ευτυχώς το απέβαλε κατά τη διάρκεια του απογευματινού περιπάτου μας στο πάρκο της γειτονιάς και με τα τσόφλια έκανε εμετό. Η ειρωνεία είναι ότι ποτέ δεν έχει προσπαθήσει να καταπιεί αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι, πέτρες από την αυλή ή κακά από άλλους σκύλους και ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει καταπιεί κάτι που να με ανησυχήσει ή να χρειαστεί να σπεύσω άμεσα στον κτηνίατρο.


Τα σκυλιά δεν καταπίνουν μόνο περίεργα πράγματα


Τα μπαλάκια του τένις είναι ένα αρκετά καλό παιχνίδι για ένα σκύλο, αλλά αυτές οι κίτρινες χνουδωτές μπάλες είναι στον κατάλογο με τα δέκα κορυφαία πράγματα που μπορεί να καταπιεί ένας σκύλος!


Ο κατάλογος περιλαμβάνει:


1 .... κάλτσες

 

2 .... εσώρουχα

 

3 .... καλσόν

 

4 .... πέτρες

 

5 .... μπάλες

 

6 .... παιχνίδια μασήματος

 

7 .... καλαμπόκι

 

8 .... κόκκαλα


Στα περισσότερα σκυλιά αρέσουν τα κόκκαλα, αλλά μερικές φορές όταν σπάσουν σε μικρά κομμάτια και τα καταπιούν, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα ή κίνδυνο για πνιγμό.

 

9 .... τούφες από μαλλιά

 

10 ... μικρά κλαδιά από δέντρα


Ο κατάλογος περιλαμβάνει τρία πράγματα που αγαπά και ο δικός μου ο σκύλος (τα κόκκαλα, τα κλαδιά από τα δέντρα και φυσικά τις μπάλες !) και νομίζω πως άξια καταλαμβάνουν τη θέση τους σε αυτή τη λίστα.


Ο παραπάνω κατάλογος θα μπορούσε να είναι τα δέκα κορυφαία πράγματα που καταπίνουν οι σκύλοι, αλλά στην πραγματικότητα, δεν πιστεύω ούτε για μια στιγμή, ότι το κουτάβι σας θα μείνει μόνο στα πράγματα που έχει η λίστα!

 

  • Περίεργα πράγματα που έχουν καταπιεί οι σκύλοι:

 


1. Μαχαίρι κουζίνας!


Και όμως καλά διαβάσατε! Είναι απλό για ένα σκύλο, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, να καταπιεί ένα μαχαίρι κουζίνας! Οι ιδιοκτήτες εξέφρασαν την ανησυχία τους, όταν το κουτάβι τους δεν μπορούσε να ξεκουραστεί.


2. Λεπίδα από μαχαίρι!


Πώς γίνεται τα μαχαίρια να είναι τόσο δελεαστικά για τους σκύλους; Αυτοί οι σκύλοι είναι ιδανικοί για δουλειά σε τσίρκο- σόου με σκυλιά που καταπίνουν σπαθιά!


3. Λαστιχένιο παπάκι


Ελάχιστα πιο φυσιολογικό από τα μαχαίρια! Αλλά έχω μια απορία… όταν οι ιδιοκτήτες έκαναν μπάνιο, δεν κατάλαβαν ότι λείπει το λαστιχένιο παπάκι από την μπανιέρα;

 

Έτσι, αποδεικνύετε ότι τα σκυλιά μπορούν να καταπιούν σχεδόν τα πάντα! Δεν χρειάζεται να έχει το αντικείμενο σχέση με το φαγητό… αλλά μόνο να χωράει στο στόμα τους!


Υποθέτω ότι απλά πρέπει να σκεφτούμε τα κουτάβια μας, σαν μικρά παιδιά και να κρατήσουμε ότι είναι επικίνδυνο να καταποθεί μακριά τους!