Είσοδος Μέλους

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 15:23

Συμβουλές για τον καλλωπισμό των σκύλων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Κάθε σκυλί ανεξαρτήτου ράτσας θα πρέπει να είναι περιποιημένο και να καλλωπίζεται για να αισθάνεται καλύτερα και να φαίνεται όμορφο. Ο καλλωπισμός του σκυλιού σας μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες κάθε εβδομάδα, ανάλογα με τη ράτσα, το μέγεθος και το είδος τριχώματος που έχει.


Δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων το χρόνο, τις δεξιότητες, την επιθυμία ή την εμπειρία που απαιτείται για να περιποιηθούν το τρίχωμα, τα πέλματα, το δέρμα, τα δόντια και τα αυτιά του σκύλου τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι 'αυτούς τους ιδιοκτήτες, το καλύτερο είναι να επισκεφτούν ένα κομμωτήριο σκύλων. Όταν όμως αποφασίσετε ότι δεν χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού για τον καλλωπισμό του σκύλου σας, (τουλάχιστον όχι τακτικά) και ότι προτιμάτε να κάνετε τα περισσότερα μόνοι σας στο σπίτι, σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές ώστε να μεγιστοποιήσετε την επιτυχία στην περιποίηση του σκύλου σας!

 

  • Κάντε μία έρευνα για τη ράτσα και το τρίχωμα του σκύλου σας στη σελίδα μας (Χρήσιμα άρθρα-> Ράτσες) και στο internet για να επιλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία. Μπορείτε επίσης, να επικοινωνήσετε με ένα κομμωτήριο σκύλων και να ενημερωθείτε για τα κατάλληλα εργαλεία καλλωπισμού του τριχώματος του σκύλου σας.

 

  • Προσπαθήστε οι συνεδρίες περιποίησης και καλλωπισμού να είναι ευχάριστες και σύντομες. Χρησιμοποιήστε πολλά νόστιμα κεράσματα, βάλτε χαλαρωτική μουσική ή ανάψτε ένα κερί λεβάντας για ηρεμία.

 

  • Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε και να μάθετε στο σκύλο σας τη διαδικασία καλλωπισμού, ώστε να απολαμβάνει την περιποίηση, είναι από μικρή ηλικία, όσο είναι κουτάβι.

 

  • Αν ο σκύλος σας φοβάται, δαγκώνει ή δεν κάθετε ήσυχος, μπορείτε αν θέλετε να προσλάβετε ένα εκπαιδευτή σκύλων για να σας διδάξει πώς να κάνετε τον καλλωπισμό μια ευχάριστη εμπειρία για το σκυλί σας, μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Πολλοί εκπαιδευτές προσφέρουν ειδικά μαθήματα και τεχνικές για το πώς να ενισχύσετε θετικά και να διδάξετε το σκύλο σας να αγαπά την περιποίηση και τον καλλωπισμό.

 

  • Αποφύγετε να κάνετε πάρα πολύ συχνά μπάνιο το σκυλί σας. Τα περισσότερα σκυλιά δεν χρειάζονται μπάνιο περισσότερο από μία φορά κάθε 4-6 εβδομάδες.

 

  • Βουρτσίστε τα δόντια του σκύλου σας κάθε μέρα.

 

  • Κόψτε τα νύχια του σκύλου σας μία φορά την εβδομάδα.

 

  • Ορισμένες διαδικασίες καλύτερα να τις αφήσετε στους επαγγελματίες – μην κόβεται τα νύχια ή μην κουρεύετε το τρίχωμα στα αυτιά και στα πόδια του σκύλου σας, αν φοβάστε και πιστεύετε ότι θα τον τραυματίσετε ή θα τον οδηγήσετε σε άσχημη συμπεριφορά.

 

  • Επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας, αν δείτε οποιαδήποτε σημάδια στο τρίχωμα, δερματικά προβλήματα, φαλακρά σημεία, υπερβολική ξηρότητα ή λιπαρότητα και ανοιχτές πληγές. Αυτά τα προβλήματα στο τρίχωμα μπορεί να είναι συμπτώματα ενός βαθύτερου προβλήματος που κυμαίνεται από διατροφικές ελλείψεις μέχρι αλλεργίες, έντονο στρες ή υποθυρεοειδισμό.