Είσοδος Μέλους

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 22:40

«Η κακοποίηση των ζώων είναι ο προθάλαμος της κακοποίησης ανθρώπων» είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

«Η κακοποίηση ζώων που είναι ο προθάλαμος της κακοποίησης ανθρώπων, αν αυτό το καταπολεμήσουμε βοηθάμε στην ουσία και την κοινωνία» τόνισε στην ομιλία της η Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρος της Πανελληνίας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τριτη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Ο κύκλος της βίας: από την κακοποίηση των ζώων στην ενδοοικογενειακή βία».

Το ίδιο επανέλαβε αργότερα και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός «Συμμαχία για την Ελλάδα». σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές του Λος Άντζελες, την Γενική Εισαγγελία της Πολιτείας της Βιρτζίνια και το ίδρυμα «Voice for the Animals».

Η ημερίδα με θέμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν για το θέμα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης καθώς και η Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρος της Πανελληνίας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας ο Γιώργος Καλούδης, γενικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Συμμαχία για την Ελλάδα» καθώς και η Michelle Welch, Ανώτερη Πολιτειακή Εισαγγελέας και Διευθύντρια της Μονάδας Δικαίου των Ζώων στην Πολιτεία της Βιρτζίνια, και η Αστυνόμος Α’ Kelly Mulldorfer.

Στην ομιλία του ο κ. Αναγνωστάκης ανέφέρε ανάμεσα στα άλλα ένα συγκινητικό περιστατικό με δικυκλιστή της ΕΛΑΣ στην Πρέβεζα που κατέβηκε από τη μηχανή του για να ξεδιψάσει ένα αδέσποτο. «Δεν θέλω με αυτό να φορτίσω συναισθηματικά την εκδήλωση» είπε « αλλά το αναφέρω, θέλοντας να αναδείξω ότι μέσα στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν οι ίδιες ευαισθησίες που έχουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους. Όμως αυτή η ευαισθησία θα πρέπει να γίνει, να πάρει έναν προσανατολισμό, να μετουσιωθεί σε πολιτική».

Ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε τόσο την ενδοοικογενειακή βία, όσο και την κακοποίηση των ζώων ως ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που «ταλανίζει όλες τις κοινωνίες, ιδιαίτερα τις πολιτισμένες, σε εισαγωγικά ή εκτός εισαγωγικών, κοινωνίες».

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε ότι «πράξεις κακοποίησης των ζώων αποτελούν πράξεις βαρβαρότητας κι έλλειψης στοιχειώδους συναισθήματος και πολιτισμού» και πρόσθεσε ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των υφισταμένων περιφερειακών Υπηρεσιών, αιτήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Υπουργείου, ανιχνευτές για την αναγνώριση των ιδιοκτητών των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που φέρουν ηλεκτρονική σήμανση για τον έλεγχο του βιβλιαρίου υγείας ή του διαβατηρίου και γενικά για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Η Αστυνόμος Α’ Kelly Mulldorfer, όταν πήρε το λόγο επεσήμανε την διαπίστωση ότι« υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και της ανθρώπινης βίας. Δεν είναι τόσο δύσκολο να ξεπεραστεί αυτή η λεπτή γραμμή και να περάσουμε από την κακοποίηση των ζώων στην κακοποίηση των ανθρώπων».

Πηγή: tanea.gr