Είσοδος Μέλους

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 16:02

Προσβολές εναντίον των παρουσιαστών από δήμαρχο γιατί ζήτησαν νερό για τα αδέσποτα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Έμειναν χωρίς καθαρό νερό τα αδέσποτα σκυλιά του καταφυγίου της Μέσα Γειτονιάς, λόγω άρνησης του Δήμου Αγίου Αθανασίου να τους το παραχωρήσει γιατί καθυστέρησαν να αποστείλουν γραπτώς το αίτημα τους. Όταν οι παρουσιαστές της εκπομπής απηύθυναν στον αέρα της εκπομπής παράκληση προς το Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου να κάνει πέρα την γραφειοκρατία για να μην μείνουν διψασμένα τα αδέσποτα, ο Κυριάκος Χατζητωφής απάντησε πως δεν θα το κάνει και κατηγόρησε τους Ονούφριο Σωκράτους και Νατάσα Ιωάννου, ότι έχουν κάνει συνήθεια τους να διαπομπεύουν δημάρχους μέσα από την εκπομπή τους.

Χαμός έγινε το απόγευμα στην εκπομπή του Mega, «Έχεις Μέσον», όταν εθελοντής του δημοτικού καταφυγίου Μέσα Γειτονιάς, κατήγγειλε τηλεφωνικά τον Δήμο Αγίου Αθανασίου ότι αρνείται να συμβάλει στην προσπάθεια για προμήθεια νερού στο καταφύγιο, με αποτέλεσμα τα σκυλιά να παραμένουν χωρίς νερό από το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε ο κύριος Κώστας, λόγω του ότι ο Δήμος Αγίου Αθανασίου δεν διαθέτει χώρο φύλαξης αδέσποτων, κατέληξε σε συμφωνία με το Δήμο Μέσα Γειτονιάς για μεταφορά και φύλαξη αδέσποτων σκυλιών στο δικό τους χώρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα μοιράζονταν από κοινού την προσπάθεια για παροχή καθαρού νερού στο καταφύγιο.

«Από Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο έχουμε μία υδροφόρα με την οποία μεταφέρουν νερό για την καθαριότητα και πόση των αδέσποτων σκυλιών στο καταφύγιο.  Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο ξηλώνεται και γίνεται μεταφορικό η υδροφόρα», εξήγησε ο κύριος Κώστας, υποδεικνύοντας ότι από τον Νοέμβριο και έπειτα η παροχή νερού είναι ευθύνη του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

Εντούτοις ο Δήμος Αγίου Αθανασίου αρνήθηκε να τους παραχωρήσει νερό, γιατί δεν ακολουθήθηκε ορθά η γραφειοκρατική διαδικασία με αποτέλεσμα τα ζώα να μείνουν χωρίς νερό.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής κάλεσαν τον Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου να βγει στα τηλέφωνα και να απαντήσει στην καταγγελία, ενώ απηύθυναν έκκληση για παράκαμψη των διαδικασιών, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα ζώα, υποδεικνύοντας η διαδικασία μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα.

Παρεμβαίνοντας λίγο αργότερα στην εκπομπή, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, Κυριάκος Χατζητωφής, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να αφήσει στην άκρη τις διαδικασίες, παραχωρώντας νερό χωρίς να έρθουν κοντά του  οι επιστολές, ώστε να μην υπάρξει αλόγιστη σπατάλη νερού.

Παράλληλα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, κατηγορώντας τους παρουσιαστές ότι συνηθίζουν να διαπομπεύουν δημάρχους στον αέρα της εκπομπής τους, χρησιμοποιώντας τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή.

Οι παρουσιαστές αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να ανακαλέσει.

Πηγή: livenews.com.cy