Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 15:53

Προφυλάξτε το σκύλο σας από δηλητηριάσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
  • Να είστε ενήμεροι για τα φυτά που έχετε στο μπαλκόνι και στην αυλή του σπιτιού σας. Η κατάποση αζαλέας, πικροδάφνης, γκι, φοίνικα ή πουρναριού από ένα σκύλο, μπορεί να αποβεί μοιραία.

 

  • Όταν καθαρίζετε το σπίτι σας ποτέ, να μην επιτρέψετε την πρόσβαση του σκύλου σας στην περιοχή που χρησιμοποιείται ή αποθηκεύεται τα προϊόντα καθαρισμού, γιατί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως μία ήπια στομαχική διαταραχή, αλλά και σοβαρά εγκαύματα στη γλώσσα, στο στόμα και στο στομάχι.

 

  • Όταν χρησιμοποιείτε παγίδες για μυρμήγκια, φάκες για ποντίκια ή αρουραίους, δολώματα για σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες, τοποθετήστε τα προϊόντα αυτά, σε περιοχές που είναι απρόσιτες από τα ζώα σας. Οι περισσότερες παγίδες περιέχουν γλυκά συστατικά, όπως ζελέ, φυστικοβούτυρο και σάκχαρα, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα και μπορεί να προσελκύσουν το σκύλο σας.

 

  • Κρατήστε όλα τα φάρμακα μακριά από τα σκυλιά σας, κατά προτίμηση σε κλειστά ντουλάπια. Παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντικαταθλιπτικά, βιταμίνες, και χάπια διατροφής είναι μερικά κοινά φάρμακα που μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα σκυλιά, ακόμα και σε μικρές δόσεις. Ποτέ μην πετάτε τα φάρμακα στον κάδο απορριμμάτων, γιατί τα σκουπίδια είναι σαν ένα γκουρμέ εστιατόριο για τα περισσότερα σκυλιά! Αντ 'αυτού, επιστρέψτε τα ληγμένα χάπια σας σε κάποιο φαρμακείο.

 

  • Πολλά είδη οικιακής χρήσης έχουν αποδειχθεί ότι είναι θανατηφόρα σε ορισμένα κατοικίδια. Διάφορα στοιχεία που είναι ιδιαίτερα τοξικά, ακόμη και σε μικρές ποσότητες επειδή περιλαμβάνουν υψηλή συγκέντρωση ψευδαργύρου όπως η ναφθαλίνη (ένα ή δύο μπάλες μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή των σκύλων), έλαια, ποτ πουρί, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πιάτων και μπαταρίες (περιέχουν οξέα ή αλκάλια που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία του σκύλου σας). 

 

  • Ποτέ μην αφήνετε χωρίς επιτήρηση στο πάγκο της κουζίνας σοκολάτες και άλλα τρόφιμα που είναι επικίνδυνα για το σκύλο σας. (Διαβάστε το άρθρο "Τροφές που είναι επικίνδυνες για το σκύλο σας" για να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις τροφές που μπορεί να βλάψουν την υγεία του σκύλου σας).

 

  • Όλα τα προϊόντα αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως πετρέλαιο, βενζίνη και αντιψυκτικά, θα πρέπει να αποθηκεύονται σε χώρους μακριά από το κατοικίδιο ζώο σας αφού, μία κουταλιά της σούπας αντιψυκτικού υγρού μπορεί να είναι θανατηφόρα για ένα σκύλο βάρους 4,5 κιλών. Αν ανακαλύψετε τυχόν διαρροή των εν λόγω προϊόντων, θα πρέπει να απομακρύνεται όλα τα κατοικίδια ζώα πριν προβείτε στον καθαρισμό της περιοχής.

 

  • Πριν από την αγορά ή τη χρήση προϊόντων για την απομάκρυνση ψύλλων από το σκυλί σας ή το σπίτι σας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για να συζητήσετε τι είδους προϊόντα σας συνιστά για το κατοικίδιο ζώο σας. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες αναγράφονται και ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες της ετικέτας πριν από τη χρήση του προϊόντος στα σκυλιά ή στο σπίτι σας. Όταν ένα προϊόν φέρει την ένδειξη "για οικιακή χρήση μόνο" αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν πρέπει ποτέ να εφαρμοστεί στο σκυλί σας. Επίσης, να ελέγξετε ότι το προϊόν που αγοράζετε είναι κατάλληλο για σκύλο σας (βάρος, ηλικία). Εάν δεν είστε βέβαιοι σχετικά με τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή τον κτηνίατρό σας για να σας αποσαφηνίσει όλες τις λεπτομέρειες πριν τη χρήση του προϊόντος. 

 

  • Όταν φροντίζετε τον κήπο ή τις γλάστρες σας με υγρά λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα, ή εντομοκτόνα να φυλάσσετε μακριά τα κατοικίδια ζώα σας, μέχρι να στεγνώσει εντελώς η περιοχή. Πριν από την εφαρμογή, καλό θα ήταν να συζητήσετε για τη χρήση των προϊόντων με τον κατασκευαστή ή τον κτηνίατρο σας και επίσης, πάντα να αποθηκεύετε τα προϊόντα αυτά σε ένα ασφαλές ντουλάπι.