Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 13:09

Το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(23 ψήφοι)

Ο Δίας ήταν ο πατέρας των θεών στην Αρχαία Ελλάδα, και ο συνονόματός του, ένα τριών χρόνων σκυλί ράτσας Μεγάλος Δανός, από το Μίσιγκαν των Η.Π.Α. μπορεί σήμερα να αναφέρεται ως "ο πατέρας των σκύλων", αφού πρόκειται για το ψηλότερο σκύλο του κόσμου.


Το ύψος του ανέρχεται στα 111,8 εκατοστά και ο Δίας έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με ένα μέσο γάιδαρο. Αν σταθεί στα πίσω του πόδια, το ύψος του φτάνει στα 2,26 μέτρα και υψώνεται πάνω από την ιδιοκτήτριά του, Denise Doorlag.


Το γιγαντιαίο αυτό κυνηγόσκυλο ζυγίζει 70,3 κιλά και τρώει περίπου 12 φλιτζάνια τροφή την ημέρα (που ισοδυναμεί με 13,6 κιλά τροφής!). "Ο Δίας είναι ένα φοβερό σκυλί", λέει η ιδιοκτήτριά του Denise. "Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το κόστος είναι πάντα μεγαλύτερο. Τα τρόφιμα, τα φάρμακα και οι μεταφορές -μία φορά χρειάστηκε να πάρει φορτηγό για να είναι σε θέση να τον μεταφέρει-. Επίσης, όταν σκαρφαλώνει πάνω στα πόδια μου, μου αφήνει μελανιές!" Η Denise αγαπά τις αντιδράσεις των γύρω της, όταν βγάζει το Δία βόλτα. "Το πιο κοινό πράγμα που με ρωτάνε οι άνθρωποι είναι το εξής: "Είναι σκυλί ή άλογο"; και "Πού είναι η σέλα του";


Ο Δίας σπάει το ρεκόρ του προηγούμενου ψηλότερου σκύλου George, ο οποίος είναι κι αυτός ράτσας Μεγάλος Δανός, αλλά είναι 2,5 εκατοστά πιο κοντός, γεγονός που καθιστά τον Δία το ψηλότερο σκυλί που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.