Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 12:59

Σκύλος μόνος στο σπίτι: 5 κανόνες πειθαρχίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Η πρωινή βόλτα του σκύλου πριν τη δουλειά είναι πολλή σημαντική ειδικά όταν χρειάζεται να μείνει μόνος στο σπίτι μετά για κάποιες ώρες. Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να βρίσκεται το σπίτι όταν επιστρέφετε όπως το αφήσατε:

 1. Άγχος αποχωρισμού: Μάθετε στο σκύλο σας να συνηθίζει την απουσία σας. Ξεκινήστε με μικρές ασκήσεις. Φύγετε από το σπίτι 10 λεπτά και επιστρέψτε ξαφνικά, αυξήστε σταδιακά το χρόνο απουσίας. Αν στο διάστημα που λείπετε ο σκύλος σας κάνει ζημιές επιπλήξτε τον από την πρώτη φορά χωρίς να έχει μεσολαβήσει σημαντικός χρόνος.

 2. Χρήση crate: Μάθετε στο σκύλο σας να μένει στο crate κατά την απουσία σας. Ξεκινήστε την εκπαίδευση του όσο θα είστε παρόντες στο σπίτι και ακολουθείστε την διαδικασία του βήματος 1 για να το συνηθίσει ομαλά. Η παραμονή στο crate δεν ενδείκνυται αν σκοπεύετε να λείψετε για περισσότερες από 4 ώρες αναλόγως πάντα με το μέγεθος και την ενέργεια του σκύλου. Αν ο σκύλος σας εξακολουθεί να κάνει ζημιές συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτεί όσο νωρίτερα γίνεται

 3. Παιχνίδια και μυρωδιές: Αφήστε στο σκύλο τα παιχνίδια του σε εμφανές σημείο και ιδιαίτερα ειδικά κόκαλα για να μασάει. Αφήστε στο χώρο κάποιο ρούχο με τη μυρωδιά σας. Μαζέψτε τα αντικείμενα που είναι επίφοβα να μασήσει και κρύψτε τα. Αφήστε το ραδιόφωνο ανοικτό σε φυσιολογική ένταση.

 4. Ήπιες αντιδράσεις: Οι αντιδράσεις σας όταν φεύγετε από το σπίτι και όταν επιστρέφετε δεν θα πρέπει να έχουν καμία ένταση. Προσπαθήστε να μην κοιτάξετε καν τον σκύλο σας πριν κλείσετε την πόρτα και ασχοληθείτε μαζί του 5 λεπτά τουλάχιστον αφότου επιστρέψετε.

 5. Εμπιστοσύνη: Η καλλιέργεια μιας σχέσης εμπιστοσύνης και οι ασκήσεις βασικής υπακοής θα βοηθήσουν πολύ στην καλύτερη επικοινωνία με τον σκύλο και στον τρόπο που σαν αντιμετωπίζει και πειθαρχεί. Προσπαθήστε με την μέθοδο της θετικής επιβράβευσης να καλλιεργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης και ο σκύλος σας θα είναι πολύ πιο ήρεμος κάθε φορά που σας αποχωρίζεται. Αν ο σκύλος σας εξακολουθεί να κάνει ζημιές συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτεί όσο νωρίτερα γίνεται.


Πηγή: dogsvoice.gr