Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 11:37

ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ (ΑΝΘΡΩΠΟΥ –ΣΚΥΛΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γενικώς  θα έλεγα : “Προσπαθήστε  να γίνεται ,εσείς, περισσότερο σκύλος, και μην περιμένετε ο σκύλος να γίνει περισσότερο άνθρωπος, αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί από τους αναγνώστες αυτής της στήλης ήδη γνωρίζουν πως περίπου σκέφτομαι γύρω από αυτό. Το να γίνει κάποιος “περισσότερο σκύλος” πρέπει να ΜΑΘΕΙ γύρω από σκυλιά; βεβαίως και δεν χρειάζεστε να ξανά …εφεύρετε τον τροχό, υπάρχει ήδη τόσο πολλή βιβλιογραφία/πληροφόρηση. Είναι απλώς ζήτημα επιλογής του σωστού υλικού.

Πιο συγκεκριμένα : προσπαθήστε να γίνεται το ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ για το σκυλί σας. Εννοώντας ότι κάποιος πρέπει να είναι το πιο σημαντικό “πράγμα” στα μάτια του σκυλιού του. Το σκυλί θα πρέπει να καταλάβει το συντομότερο δυνατόν ,ότι όλα τα ΚΑΛΑ πράγματα για αυτό προέρχονται από τον άνθρωπο σύντροφό του (τροφή, νερό, παιγνίδι,βόλτες, ξεκούραση, ηρεμία κ.λ.π.).Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για άσχημες εμπειρίες ,τιμωρίες, κραυγές και γενικά οτιδήποτε θεωρείται βία.

Εχω συχνά εκπαιδεύσει σκυλιά που τα είχαν “κακομεταχειριστεί” και συνήθως γίνονταν επιθετικά (από φόβο) όταν κάποιος προσπαθούσε να “επιβάλλει” την σχέση. Δώστε στο ΣΚΥΛΙ  όλο τον χρόνο που χρειάζεται! Μην το “σπρώχνετε” σε κάτι για το οποίο δεν είναι έτοιμο (ψυχολογικά, διανοητικά, σωματικά). Μην το ξεχνάτε  λοιπόν: κάθε σκυλί χρειάζεται ΧΡΟΝΟ και ΗΡΕΜΙΑ για να κάνει αυτά που μπορεί και που εμείς επιθυμούμε.

Σας φοβάται το σκυλί σας; Δώστε του χρόνο και χώρο. Μετά από λίγο χρόνο (μπορεί και ημέρες) θα σας πλησιάσει εάν μένετε ήρεμοι ,χωρίς ξαφνικές κινήσεις, κραυγές. Μιλήστε του απαλά ,δώστε του μερικές λιχουδιές κ.λ.π. Το σκυλί πρέπει να καταλάβει(νοιώσει) ότι μπορεί να σας εμπιστευθεί. Πρέπει να αξίζετε την εμπιστοσύνη του. Προσπαθήσετε να καταλάβετε ότι –ΧΩΡΊΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ- λάθη από την μεριά του σκύλου προέρχοντε πάντοτε από λάθη που έγιναν από την μεριά του ιδιoκτήτη, εκπαιδευτή ή εκτροφέα ,τους τωρινούς η προηγούμενους. (Μη σωστή κοινωνικοποίηση, λάθος εκπαίδευση, ελλιπής φροντίδα, λάθος εκτροφή, κακή διαχείριση, λάθος γλώσσα σώματος(κινήσεις),κακή ενημέρωση κ.λ.π.)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σας αρέσει αυτό το άρθρο;

Κάντε Like στην σελίδα του Γιάννη Αραχωβίτη ( StarDogs.gr ) στο Facebook:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γιάννης Αραχωβίτης

Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ο Γιάννης Αραχωβίτης βρέθηκε να μαθητεύει δίπλα στα δυο "ιερά τέρατα" στο χώρο της εκπαίδευσης ζώων, τον κ. Μπόμπ Μπέιλυ (Η.Π.Α.) και λίγο αργότερα την κ. Τουρίντ Ρουγκάς (Νορβηγία). Η επίδραση των δυο φωτισμένων δασκάλων άλλαξε δραστικά την εκπαιδευτική φιλοσοφία του κ. Αραχωβίτη που πέρασε οριστικά στο κλαμπ των θετικών εκπαιδευτών.

Δείτε Περισσότερα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.