Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 10:49

"Ου βλάψεις/ φονεύεσεις"!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Μπορούμε να κρίνουμε την καρδιά ενός ανθρώπου από το πως χειρίζεται τα ζώα»- Εμμάνουελ Καντ

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν επιλεκτικά. Αγαπούν αυτό που έχουν επιλέξει γιατί τους αρέσει, γιατί τους βολεύει , γιατί προσδοκούν ή κερδίζουν κάτι.
Βεβαίως ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση και περί ορέξεως .. κολοκυθόπιτα.

Αλλά όταν ο ίδιος άνθρωπος βιαιοπραγεί εις βάρος κάποιου άλλου πλάσματος , τότε ξεσκεπάζεται και η ποιότητα των συναισθημάτων του. Γιατί η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα. Δεν είναι επιλεκτική προς την ζωή. Είτε είσαι θετικός, είτε αρνητικός. Γιατί το να φερόμαστε καλά μόνο εκεί που μας συμφέρει (είτε γιατί κερδίζουμε κάτι ή αποφεύγουμε κάτι άλλο) δεν συνιστά και αγάπη χωρίς υστεροβουλία.

Συνεπώς η αγάπη ως υπέρτατο συναίσθημα θα πρέπει να σκεπάζει όλα τα πλάσματα του θεού. Ακόμα και αν δεν μπορούμε να τα βοηθήσουμε όλα (κάτι ανέφικτο), μπορούμε ωστόσο να ακολουθήσουμε την διδαχή του Ιπποκράτη και της Αγίας Γραφής που λέει «Ου βλάψεις / φονεύσεις!»

Γιάννης Αραχωβίτης

Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ο Γιάννης Αραχωβίτης βρέθηκε να μαθητεύει δίπλα στα δυο "ιερά τέρατα" στο χώρο της εκπαίδευσης ζώων, τον κ. Μπόμπ Μπέιλυ (Η.Π.Α.) και λίγο αργότερα την κ. Τουρίντ Ρουγκάς (Νορβηγία). Η επίδραση των δυο φωτισμένων δασκάλων άλλαξε δραστικά την εκπαιδευτική φιλοσοφία του κ. Αραχωβίτη που πέρασε οριστικά στο κλαμπ των θετικών εκπαιδευτών.

Δείτε Περισσότερα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.