Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 09:57

Αντιμετωπίστε τα βρώμικα πέλματα του σκύλου σας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Τα σκυλιά είναι μέλος της οικογένειας σας που μετατρέπονται σε ένα βρώμικο μέλος εάν η αυλή ή το μπαλκόνι σας δεν είναι καθαρό. Το κατοικίδιο ζώο δεν μπορεί να "βγάλει τα πέλματά του " όταν πρόκειται να μπει μέσα στο σπίτι, όπως κάνετε εσείς με τα παπούτσια σας. Είναι στο χέρι σας να εμποδίσετε το σκύλο να μην καταλήξει με λάσπη και χώμα για να περιορίσετε τη βρωμιά και τις λάσπες στο σπίτι και στο αυτοκίνητο σας.


Τι μπορείτε να κάνετε:


1. Τοποθετήστε ένα μεγάλο χαλάκι για να απορροφά τη λάσπη στην πόρτα. Βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει το σκύλο σας όταν χοροπηδάει και κουνάει την ουρά του. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήστε μια στοίβα από παλιές πετσέτες ή ένα γάντι περιποίησης δίπλα στην πόρτα και να επιλέξτε ένα σημείο στην είσοδο του σπιτιού, κοντά στην πόρτα, για να σκουπίζετε τα πέλματα του σκύλου, πριν από την είσοδό του στο σπίτι.

 

2. Προσθέστε καλύμματα στα καθίσματα του αυτοκινήτου ή παλιές κουβέρτες για να μπορεί το σκυλί να καθίσει. Ένα επιπλέον σετ από πετσέτες ή ένα ρολό χαρτί στο αυτοκίνητο θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε τα πόδια του πριν μπει μέσα. Κρατήστε μια σακούλα σκουπιδιών στο αυτοκίνητο για να τοποθετείτε τις βρώμικες πετσέτες.

 

3. Κρατήστε το κατοικίδιο ζώο σας περιποιημένο και καθαρό. Ο καλλωπισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε ράτσες με μακρύ και πλούσιο τρίχωμα. Ακόμη, τα νύχια του σκύλου σας θα πρέπει να είναι κομμένα και το τρίχωμα στα πόδια να απομακρύνεται με τακτικό κούρεμα, για να περιορίσετε την ποσότητα λάσπης και ρύπων που μπαίνει μέσα στο σπίτι. Διδάξτε στο σκυλί σας να κάθετε ενώ εσείς καθαρίζετε τα πόδια του, γιατί με αυτό τον τρόπο η δουλειά σας γίνεται πιο εύκολη και τον περιορίζετε να τινάξει τη λάσπη. Κρατήστε μια χούφτα λιχουδιές κοντά στο χαλάκι, στην είσοδο του σπιτιού, για να επιβραβεύετε το κατοικίδιο ζώο σας για τη σωστή συμπεριφορά του.

 

4. Εκπαιδεύστε το σκυλί σας να κάθετε κάτω και να σταματήσει να κάνει άλματα πάνω σας. Το σπίτι σας δεν είναι το μόνο μέρος που μπορεί να γεμίσει λάσπη και χώμα, αλλά κι εσείς, αφού αν δεν μπορείτε να αποτρέψετε τα άλματα, ο σκύλος σας θα γεμίσει λάσπη τα ρούχα σας και θα έχετε δύο σημάδια των ποδιών του πάνω στη μπλούζα σας. Κάθε φορά που ο σκύλος πάει να πηδήξει πάνω σας, κρατήστε το χέρι σας μπροστά του και παράλληλα με το πάτωμα και να πείτε: "Κάτω!". Επιβραβεύστε το κατοικίδιο ζώο αν σας υπακούσει με μια λιχουδιά, χάδια ή επαινετικά λόγια.

 

5. Περιορίστε την πρόσβαση του σκύλου σας στη λάσπη. Εάν μια περιοχή της αυλής ή του κήπου σας έχει λάσπες να την αποφύγετε και πηγαίνετε βόλτα το σκυλί σας σε ένα πεζοδρόμιο ή κάποιο πάρκο που έχει πλακόστρωση (ιδιαίτερη προσοχή δώστε τις βροχερές μέρες) και καθαρίστε τα πόδια του προτού αφήσετε το κατοικίδιο ζώο σας να εισέλθει στο σπίτι.