Είσοδος Μέλους

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 10:41

Η σωστή επιλογή εκπαιδευτή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Σε ορισμένες περιοχές, υπάρχουν πολύ λίγοι εκπαιδευτές για να διαλέξετε ενώ σε κάποιες άλλες, έχετε ποικιλία επιλογών. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο, έτσι ώστε να κάνετε τη καλύτερη δυνατή επιλογή. Μερικές φορές μία κακή εκπαίδευση είναι χειρότερη από ένα σκύλο χωρίς καθόλου εκπαίδευση. Εάν δεν υπάρχει κατάλληλος εκπαιδευτής στην περιοχή σας ή δεν θέλετε να δαπανήσετε χρήματα, μπορείτε να αγοράστε κάποιο βιβλίο ή DVD και σε συνδυασμό με τα άρθρα στη σελίδα μας να προσπαθήσετε να εκπαιδεύσετε μόνοι σας το σκύλο σας.

Παρατηρήστε την αλληλεπίδραση του εκπαιδευτή με το σκυλί του.

Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα για εσάς. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να δείτε πόσο καλά έχει εκπαιδεύσει το σκυλί του. Εάν δεν έχει εκπαιδευτεί με επιτυχία το σκυλί του, πώς περιμένετε να βοηθήσει εσάς με την εκπαίδευση του δικού σας σκύλου; Δεύτερον, θα μπορέσετε να καταλάβετε τι είδους σχέση έχει ο εκπαιδευτής με το σκύλο του. Αν δεν είναι το είδος της σχέσης που θέλετε να έχετε εσείς με το σκυλί σας, μπορείτε να βρείτε έναν άλλο εκπαιδευτή. Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε το σκυλί να σας φοβάται, δεν θα θέλετε ένα εκπαιδευτή τον οποίο φοβάται ο σκύλος του.


Αν δεν έχει δικό του σκυλί, πραγματικά πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί επέλεξε την κατάρτιση- εκπαίδευση σκυλιών ως επάγγελμα. Θέλω να πω, θα θέλετε να πάτε σε ένα οδοντίατρο που δεν έχει δόντια;

Παρατηρήστε την τάξη.

Οι περισσότεροι σοβαροί εκπαιδευτές θα σας επιτρέψουν να παραβρεθείτε στην τάξη τους πριν από τη εγγραφή του σκύλου σας για εκπαίδευση. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να δείτε τις μεθόδους διδασκαλίας και το ύφος του εκπαιδευτή. Αν νιώθετε άβολα με οτιδήποτε βλέπετε, θα καταλάβετε ότι αυτή η τάξη δεν είναι η σωστή για εσάς και το σκυλί σας.

Ρωτήστε τον κτηνίατρο του σκύλου σας.

Οι κτηνίατροι έχουν περισσότερες πληροφορίες και γνωρίζουν ποιος είναι καλός εκπαιδευτής και ποιος όχι.

Ελέγξτε τα επαγγελματικά του προσόντα.

Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι εκπαιδευτής σκύλων. Βεβαιωθείτε ότι έχει τα κατάλληλα προσόντα, όπως να έχει παρακολουθήσει κάποια επαγγελματικά σεμινάρια, να έχει όλα τα πιστοποιητικά και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ωστόσο, πολλοί καλοί εκπαιδευτές σκύλων είναι αυτοδίδακτοι, αλλά από τα προσόντα τους, θα καταλάβετε τον επαγγελματισμό τους.

Ακολουθήστε το ένστικτό σας.

Συχνά, έχουμε την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι μέσα μας και μας λέει ότι δεν είναι σωστή η απόφασή μας. Όμως, εμείς το αγνοούμε, γιατί δεν εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας. Απλώς να θυμάστε, ότι ο καθένας δεν είναι αυτό που ισχυρίζεται πάντα, και συνήθως το ένστικτό μας δεν θα μας κατευθύνει τελείως λάθος.