Είσοδος Μέλους

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 13:59

Η βόλτα του σκυλιού σας είναι τόσο σημαντική , όσο και ο … καφές σας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η βόλτα του σκυλιού σας είναι τόσο σημαντική, όσο και ο … καφές σας.

Η βόλτα δεν εξυπηρετεί μόνο το «άδειασμα» για το σκυλί. Βοηθάει σε πάρα πολλά, τόσα που ούτε και οι επαγγελματίες δεν ξέρουν να απαντήσουν με ακρίβεια.

Ας δούμε μερικά…

  • Γυμναστική για το ζώο (και για τον άνθρωπο)- όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, έτσι και το σκυλί χρειάζεται να κινείται και να γυμνάζει μέσω της κίνησης και του παιχνιδιού το μυϊκό του σύστημα, κάτι που το κρατάει σε σωματική υγεία.
  • Μέσω της κίνησης πετυχαίνεται και το χαλάρωμα του σκύλου, μείωση του στρες, οπότε έτσι φροντίζουμε για την ευεξία του.
  • Η χαρά για το σκυλί όταν το πηγαίνουμε βόλτα είναι κάτι που το κάνει τρισευτυχισμένο. Άρα πιο χαρούμενο σκυλί.
  • Ενεργοποιούνται όλες του οι αισθήσεις και τα ένστικτα. Πράγα ευεργετικό και χρήσιμο για το ζώο. Βεβαίως αποφεύγουμε το να “ξυπνάμε” ένστικτα που είναι επικίνδυνα ή δημιουργούν προβλήματα.
  • Του δίνουμε την ευκαιρία να κοινωνικοποιείται και να εξασκεί τις επικοινωνιακές του δεξιότητες- πράγμα σημαντικό.

Ο κατάλογος των ωφελειών είναι ατελείωτος.

Με μια απλή βόλτα, γύρω στο μισάωρο (ανάλογα και με τον καιρό), εξασφαλίζουμε ποιότητα ζωής για το φιλαράκι μας. Δεν θέλει και πολλά. Λίγη αγάπη, λίγη παρέα, καλές συνθήκες διαβίωσης και μια βολτίτσα για να ξεσκάσει.

Κάντε τη βόλτα του κατοικίδιού σας μια ευχάριστη και γλυκιά συνήθεια. Όπως τον πρωινό σας …καφέ.

Γιάννης Αραχωβίτης

Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ο Γιάννης Αραχωβίτης βρέθηκε να μαθητεύει δίπλα στα δυο "ιερά τέρατα" στο χώρο της εκπαίδευσης ζώων, τον κ. Μπόμπ Μπέιλυ (Η.Π.Α.) και λίγο αργότερα την κ. Τουρίντ Ρουγκάς (Νορβηγία). Η επίδραση των δυο φωτισμένων δασκάλων άλλαξε δραστικά την εκπαιδευτική φιλοσοφία του κ. Αραχωβίτη που πέρασε οριστικά στο κλαμπ των θετικών εκπαιδευτών.

Δείτε Περισσότερα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιατί τραβούν τα σκυλιά; Σεβασμός στην ζωή! »