Είσοδος Μέλους

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 11:36

Πώς να περιποιηθείτε τα νύχια του σκυλιού σας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Κρατώντας τα νύχια του σκύλου σας κομμένα τον κάνει να περπατάει πιο άνετα αλλά επιπλέον μειώνει τις γρατζουνιές στο ξύλινο πάτωμα σας. Επειδή θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και τα δύο χέρια σας για να κόψετε τα νύχια του ζώου σας, ένα δεύτερο άτομο θα είναι πολύ χρήσιμο για να κρατήσει το σκυλί. Να έχετε υπ' όψιν σας ότι δεν αρέσει σε όλα τα σκυλιά να έχουν κομμένα τα νύχια τους. Αν ο σκύλος σας είναι ένα από αυτά, το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για να χειριστεί αυτή τη δουλειά.


Εργαλεία που χρειάζεστε
Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι στις μηχανές κόψιμου νυχιών εκεί έξω. Αφιερώστε λίγο χρόνο στα κατάστημα κατοικίδιων ζώων της γειτονιάς σας ελέγχοντας τις διάφορες ποικιλίες για να δείτε ποια είναι η πιο άνετη στο χέρι σας και ποιο είναι το καλύτερο μέγεθος για τα νύχια του σκύλου σας. Θα πρέπει επίσης, να έχετε στυπτική σκόνη σε περίπτωση που χρειαστεί να σταματήσετε γρήγορα τυχόν αιμορραγία από κόψιμο. Τέλος, το τελευταίο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι πολλά κεράσματα για το σκύλο σας!


Τεχνική
Αν ο σκύλος σας δεν είχε πριν κομμένα νύχια, μπορείτε να ξεκινήσετε απλά σηκώνοντας τα πόδια του για να δείτε πόσο άνετα είναι. Από τη στιγμή που είναι άνετα να χειρίζεστε εσείς τα πόδια του, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Θα πρέπει να καθίσετε χαμηλά, κάτω στο πάτωμα, για να μη λυγίσετε το πέλμα του πάρα πολύ. Εάν ο σκύλος σας έχει ανοιχτόχρωμα και κοντά νύχια θα πρέπει να τα κόψετε πολύ λίγο για να αποφύγετε τραυματισμό ή χτύπημα (σκεφτείτε το πώς αισθάνεστε εσείς όταν κόβετε τα νύχια σας και είναι πολύ μικρά, άουτς!). Αν ο σκύλος σας έχει μαύρα νύχια, απλά κόψτε την άκρη του νυχιού. Κοιτάξετε προσεκτικά το σκούρο χρώμα που υπάρχει στην άκρη του νυχιού και θα δείτε ότι υπάρχει ένας μικρός σκούρος κύκλος. Μόλις δείτε τον κύκλο αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε το κόψιμο. Εάν κόψετε ένα νύχι πολύ κοντό και αρχίζει να αιμορραγεί, ασκήστε πίεση στην άκρη του νυχιού για να σταματήσει η αιμορραγία, ή βουτήξτε το νύχι μέσα σε στυπτική σκόνη. Αν το νύχι έχει αιμορραγία, μην αφήνετε το σκυλί να τρέχει μέσα στο σπίτι και προσπαθήστε να τον κρατήσετε ήρεμο και ήσυχο, έτσι ώστε το νύχι να μην υποστεί περαιτέρω ζημιές ή τραύματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Το σωστό μπάνιο του σκύλου σας »